joi, 18 aprilie 2013

Cupa României. AS Tufeni - AS Ploieşti 1-1, 4-2, după lovituri de departajare

Marcatori: Brebenel 2 - Stan 17. La lovituri de departajare au marcat: Botoşneanu, Stamate, Păun, Gaiu; a ratat Calaver - Bălan, Roşu; au ratat A. Mihai, Georgescu.
AS Tufeni: T. Ionescu - Ad. Burchi (80 Dinu), Şerban (cpt), Păun, Gagiu - Calaver, Fomenco (90 Şişu), Botoşneanu, Brebenel (72 Necşoiu) - Ariciu, Comnoiu (83 Stamate). Rezerve neutilizate: Irimescu, Andrei, I. Popescu. Director tehnic: Valentin Negoiţă.
AS Ploieşti: Rădulescu - A. Mihai, Chiriţă (cpt), Georgescu, Fl. Ion (98 M. Radu) - Roşu, Răducanu (115 Savu), Stan, Iacob - Bălan, Petculescu (71 Toader). Rezerve neutilizate: R. Popescu - Grigore. Antrenor: Iulian Savu.
Arbitri: Mihai Amorăriţei - Dragoş Pantilie, Roxana Bănăseanu (Câmpina).
Observator: Traian Notaru (Ploieşti).
AS Tufeni a reuşit să elimine o formaţie din eşalonul superior în optimile de finală ale fazei judeţene a Cupei României, după un meci în care a demonstrat că poate juca de la egal la egal cu orice echipă din eşalonul în care îşi doreşte să acceadă. Cu un lot echilibrat, bine aşezat în teren - se vede "mâna" experimentatului Valentin Negoiţă - formaţia din Tufeni a dat o bună replică formaţiei AS Ploieşti. După ce au deschis rapid scorul, în minutul 2, cu o reluare din apropiere,
gazdele s-au văzut egalate după un sfert de oră de joc, prin lovitura de cap a lui Stan. Apoi, cele două echipe şi-au împărţit perioadele de dominare, dar gazdele au avut ocaziile mai clare, de departe cea mai clar ă - şi mai spectaculoasă - fiind "transversala" lui Comnoiu de la jumătatea celei de-a doua reprize. La rândul lor, oaspeţii au ratat şansa de a închide partida, în minutul 89, atunci când Tiberiu Ionescu a apărat lovitura de pedeapsă executată de Stan. Cum în prelungiri nu s-a mai întâmplat aproape nimic, au urmat loviturile de departajare, unde acelaşi Tiberiu Ionescu a făcut diferenţa, după ce a reuşit să mai pareze o lovitură din punctul de pedeapsă.
O calificare pe deplin meritată, atât prin rezultat, dar mai ales prin joc, AS Tufeni demonstrând că ar merita un loc în primul eşalon judeţean.

Un comentariu: