joi, 18 aprilie 2013

Lovitură de grație în cazul ”Conpet”!

Societatea Conpet primise o adresă de la Ministerul Economiei prin care i se interzicea să mai încheie contracte de publicitate!
Am dezvăluit recent că de la societatea Conpet un mod de sifonare a banilor - multe miliarde lei vechi - era încheierea de contracte de publicitate cu diverse structuri sportive, una dintre ele nefiind înscrisă în nici o competiție oficială! Reamintesc faptul că în noiembrie anul trecut, între societatea Conpet SA și AFC Conpet, președinte Silviu Crângașu, se încheie un contract de publicitate în valoare de 1,4 miliarde lei vechi. Am demonstrat și este un lucru binecunoscut în mediile fotbalistice că AFC Conpet nu este înscrisă în nici o competiție, nici măcar la nivel județean, acolo unde președinte este... președintele AFC Conpet! Echipa de fotbal din Liga a 3-a este înscrisă la FRF sub numele CS Conpet.
Ei bine, în urma rezultatelor din raportul Corpului de Control al Primului Ministru asupra activității de la societatea Conpet SA în perioada 2009-2012 s-a declanșat un adevărat scandal, care scoate la iveală noi matrapazlâcuri. Încă din ianuarie 2012, o adresă de la Ministerul Economiei către societatea Conpet SA interzicea acestei societăți să mai încheie contracte de publicitate! Ce a făcut conducerea societății Conpet?
A ignorat complet un ordin al ministerului sub tutela căruia își desfășoară activitatea! De ce? Aici este o altă poveste...
Implicațiile politice și de ce au unii susținere necondiționată!
Devine tot mai clar că matrapazlăcurile de la societatea Conpet au puternice influențe politice, miliardele de aici fiind folosite (și) pentru campaniile electorale. În vara anului trecut s-a vorbit despre o fuziune între echipa Conpet și o formație de fotbal din Câmpina, miza părând a fi la momentul respectiv asigurarea unor fonduri importante - exrem de generoase - din partea Conpetului pentru campania electorală din toamna care urma. Cum se spune că pretențiile erau foarte mari, cineva a vorbit pe unde nu trebuia și a ”stricat” afacerea. Totuși, s-a găsit această formulă, la care se mai adaugă și o sponsorizare foarte generoasă pentru campania electorală a unui candidat la Camera Deputaților. Punând cap la cap toate acestea, este tot mai evident că societatea Conpet a folosit - și mai folosește! - clubul sportiv (CS Conpet) sau această bizarerie nerecunoscută de nici o federație (AFC Conpet) doar pentru a direcționa bani către sfere politice. Și de aici, cel mai probabil, și siguranța pe care o afișează unii președinți ai unor structuri sportive... Și este normal așa ceva știind că a direcționat miliarde și miliarde de lei vechi spre buzunarele unor oameni politici influenți!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu