joi, 18 iulie 2013

TOP 10 motive pentru care "Don Lică" nu trebuie să mai fie şeful AJF-ului prahovean!

AJF Prahova se pregăteşte de alegeri, iar "Don Lică" îşi doreşte un nou mandat. Sunt atât de multe motivele pentru care "Don Lică" nu ar trebui să mai rămână nici măcar o zi, o oră, în fruntea AJF-ului prahovean, încât mi-a fost greu să realizez doar un TOP 10. Fie că au fost neghiobii, ceea ce este grav, fie că au fost lucruri premeditate şi bine puse la punct, ceea ce este de-a dreptul condamnabil, oricare dintre motivele intrate în TOP 10 ar putea deveni şi un altfel de cap de acuzare.
Vă prezint motivele pe care le-am considerat eu cele mai importante, dar aştept şi alte propuneri:
1. Statutul AJF - de mai bine de doi ani, FRF se chinuie să convingă AJF-ul lui "Don Lică" să-şi modifice Statutul, în conformitate cu regulamentele federale. "Don Lică" a ignorat totul, încercând să tragă pe sfoară pe toată lumea, inclusiv justiţia, cazul nefiind lămurit nici măcar în momentul de faţă.
2. A încurajat violenţa - numai în ultimii ani, comisiile patronate de "Don Lică" au luat măsuri extrem de blânde, în cazuri de violenţe pe terenurile de fotbal, fie că erau îndreptate împotriva arbitrilor, fie împotriva unor jucători sau oficiali, prin această atitudine a comisiilor încurajându-se violenţa!
3. A tolerat grave ilegalităţi - legitimări duble, cazuri flagrante de jucători care au evoluat şi la 4 echipe într-un sezon (fapt total neregulamentar), contestaţii respinse abuziv; toate acestea sunt lucruri pe care aproape orice delegat ale vreunei echipe din campionatul judeţean le cunoaşte, ştiind şi... preţul fiecărei ilegalităţi în parte. Multe dintre aceste acţiuni îmbracă aspecte penale, fiind falsuri şi uz de fals, fără să mai punem la socoteală "mita".
4. Coabitarea cu Conpet - "Don Lică" este singurul personaj din fotbalul românesc care îndeplineşte în acelaşi timp şi funcţia de preşedinte al unui club, de preşedinte al unui AJF şi de observator de joc la ligile a doua şi a treia! În plus, coabitarea cu Conpetul a ridicat multe semne de întrebare, "Don Lică" fiind acuzat inclusiv de deturnarea multor miliarde de lei, pe care SC Conpet le dădea AFC Conpet, unde "Don Lică" este preşedinte, pentru activitatea CS Conpet, echipa recunoscută de FRF!
5. Legătura cu avocatul Filcea - Bogdan Filcea a devenit peste noapte avocatul AJF-ului. Că a creat o întreagă babilonie din punct de vedere al Statutului şi că a pierdut - practic - toate procesele pe care AJF-ul le-a pierdut pe această temă, poate fi scuzabil, dar colaborarea lui "Don Lică" în permanenţă cu acelaşi avocat şi când a fost vorba de Conpet şi în alte cazuri, este de natură să ridice un mare semn de întrebare.
6. Impunerea lui Deaconu la Comisia de Arbitri - pentru o vreme "Don Lică" a acceptat să colaboreze cu Cristian Nica, în calitatea acestuia de şef al Comisiei Judeţene de Arbitri. Dar, în momentul în care se apropia primirea banilor din cadrul Convenţiei UEFA, iar arbitrajul prahovean avea nevoie să intre "sub papuc", "Don Lică" a acţionat în stilu-i inconfundabil. Întrebaţi orice arbitru asupra diferenţelor şi vă veţi convinge!
7. Babilonia cartonaşelor - poate există şi prin alte părţi, dar în era lui "Don Lică" s-a introdus sistemul ca jucătorul să nu mai fie suspendat dacă îşi plăteşte cartonaşul primit în timpul meciului! Că nu se dau chitanţe şi este un întreg sistem de evaziune fiscală, poate fi o poveste interesantă pentru unele instituţii, dar s-a ajuns în situaţia hilară să fie anulate şi cartonaşe roşii, unele pentru fapte grave de violenţă!
8. Babilonia campionatelor - nu cred că s-a mai întâmplat undeva pe mapamond ca o echipă să înceapă campionatul, iar pe parcursul său, o altă echipă să-i ia locul! Sau să promoveze în eşalonul superior echipe clasate pe locuri inferioare celor care dădeau un asemenea drept, ajungându-se în situaţii la limita dintre hilar şi penibil!
9. Injurii publice adresate arbitrilor - sunt cazuri celebre în care un conducător l-a sunat pe "Don Lică" pentru a încerca să influenţeze brigada de arbitri, a pus telefonul pe "speaker" fără ca "Don Lică" să ştie, iar acesta a înjurat în cel mai birjăresc stil arbitrii respectivi!
10. Comportament indecent - sunt multe situaţii în care persoane din anturajul AJF-ului care intrau în conflict cu "Don Lică" erau înjurate în stil ordinar, iar în câteva situaţii s-a ajuns chiar la dispute fizice. Şi aici mă refer la disputele pe care "Don Lică" le-a avut cu fostul arbitru Ionescu "Meserie" sau cu actualul şef al arbitrilor prahoveni "Împăratu' Deaconu"!
Deocamdată, mă opresc aici, cu precizarea că oricare dintre aceste motive ar fi fost suficient dacăe ra singular pentru a duce la demisia lui "Don Lică". Despre toate acestea am scris de-a lungul ultimilor ani şi le pot detalia oricând dacă sunt persoane interesate!

17 comentarii:

  1. Infectul asta dupa ce o pleca de la ajf, sa nu mai scrii de el ca iti murdareste blogul, un jeg ordinar. Pe curand nea lica.

    RăspundețiȘtergere
  2. Domnilor, stati putin ca nu inteleg....domnul Crangasu nu se ocupa doar de AJF, ce legatura are cu Conpetul? El unde este de fapt angajat? Nu ai cum sa conduci in acelassi timp doua institutii, indiferent ca sunt din sport, cu acelasi profil de activitate, studiati legislatia...cine tolereaza din punct de vedere legal asa ceva? Daca a semnat documente la ambele entitati sportive, in mod normal, acele acte sunt lovite de nulitate. Cei care fac auditul la Conpet sau AJF ce spun de o asemenea situatie, sigur, daca si exista.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, da! Este in acelasi timp si presedinte al AJF Prahova si al AFC Conpet Ploiesti!

      Ștergere
  3. Adauga si punctul 11:

    Cum de a fost posibil ca un club sa inscrie in acelasi esalon doua echipe, e vorba de Brazi. Nimeni de la AJF nu s-a sesizat in treaba asta, regulamentul e atat de clar...dar se pare ca unii nu-l citesc sau il ignora pur si simplu. N-am nimic cu cei de la Brazi, bravo lor ca isi permit sa tina atatea echipe, dar nu incalcand regulamentele si statutele. O fi Lazar mana dreapta a lui Crangasu, dar sa respecte nene legea. Si uite cu toti banii pompati de Primarie, si avand unspe mii de echipe, Braziul n-are nici o echipa de doamne ajuta, si le da lectii Tufeniul

    RăspundețiȘtergere
  4. N-am nici o treaba cu Braziul, dar macar echipele de acolo joaca pe terenuri OK, fata de altele unde e jale. Ca nu e regulamentar cu doua in acelasi eslon e adevarat, dar ca s-a dat baraj in Liga 1 intre Rapid si Chiajna cum e? Da, ca Lazar e presedinte si la disciplina si la Brazi asta nu e in regula, dar nu el e vinovat ci, cei care l-au pus acolo. Si inca ceva...am auzit ca presdintele AJF are doar 200 de lei pe luna, pai atunci de ce atata bataie pe functia asta...nu inteleg....ma lamureste cineva?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. poate 2.000 lei! + spagile, + observarile, +++

      Ștergere
    2. Inainte sa-l judecati pe Lazar ,va rog sa verificati deciziile luate fata de jucatorii de la CS Brazi.Totodata va aduc aminte ca, CS BRAZI este singurul club din judet care a exclus doua echipe din campionat ptr indisciplina.

      Ștergere
  5. dupa alegerile din august vor dispare de la AJF urmatorii

    CRANGASU, NEGOITA, ACHIMESCU, DEACONU, LAZAR, RADU VASILE

    Vor veni
    Andrei, Borcan, Nica, Ionut Neagu,

    RăspundețiȘtergere
  6. Sunt curios daca cei care castiga bani din fotbal, indiferent sub orice forma, au auzit de Declaratia 200 ANAF, sau mai exact daca au depus-o la fisc.
    S-ar putea sa aibe surprize neplacute daca n-au facut-o pana acum.

    RăspundețiȘtergere
  7. alo, tovarasul de la Brazi care spui ca sunteti singurul club care ati exclus din campionat doua echipe, folositi corect exprimarea. Numai FRF si AJF poate exclude, din diferite motive, o echipa din competitie. Un club poate doar sa RETRAGA o echipa, care e cu totul altceva. Bun, si daca ati ''exclus'' la vremea respectiva acele echipe, cu oamenii care au fost vinovati de incidentele de atunci ce ati facut...fiti sinceri pana la capat. Iar cu Lazar nu e problema c-a favorizat echipele din Brazi, dar nu are voie prin regulament, ca si conducator de club, sa faca parte din asemenea comisii. Ce e atata de greu de inteles. Nu-i ajunge ca e presedinte de club, macar saq-si faca treaba acolo cum trebuie. Mai puneti mana pe statute si regulamente fratilor, si apoi deschideti pliscul.

    RăspundețiȘtergere
  8. hai sa vorbim de lucruri serioase, de problemele reale din fotbalul nostru, nu de cei care invart hartii la AJF - PANA LA URMA AJF PRAHOVA E DOAR O INSTITUTIE CA ORICARE ALTA DIN TARISOARA ASTA , SI CAM ASTA FAC TOATE INSTITUTIILE DIN ROMANIA, BIROCRATIE PANA IN PANZELE ALBE.
    Revenind la ce ne doare, fotbalul. Stiti unde buba coapta? La nivelul copiilor si juniorilor. E jale aici, desi in judet avem cateva centre de traditie, cu oameni platiti sa faca treaba acolo, e vorba de Petrolul, Astra, CSM Ploiesti, Conpet, Campina. Ei bine, spuneti-mi un singur nume de junior de la centrele astea care in ultimii zece ani a facut pasul in prima liga. Repet, nici macar unul din atatea mii si mii care au trecut pe acolo. NIMIC. Si atunci am ajuns sa importam masiv din jungla africana, incat mai bine am spune campionatului romanesc.... Liga africana. Ce inseamna asta? Ca n-avem oameni capabili sa pregateasca corespunzator baza fotbalului..copii si juniori. Din pacate sunt antrenori facuti de federatie la apelul de seara, cu diplome date la kilogram iar efectul se vede. Majoritatea antrenorilor de juniori provin din randurile fostilor fotbalisti de mana a doua, iar acestia se multumesc sa ia un 700-800 lei pe luna ca sa nu faca practic nimic. E mult de discutat pe acest subiect, dar ma opresc deocamdata aici. Si noi vorbim de Lica.

    RăspundețiȘtergere
  9. Pai un Lica, un Mircea Sandu, un Mitica Dragomir trebuie sa se implice si să facă un program de dezvoltare pe care să îl impună, căci ei conduc fotbalul românesc. Peștele de la cap se împute.

    RăspundețiȘtergere
  10. Ati pus domnule Alexandru numai 10 motive pentru care Crangasu ar trebui sa nu mai fie in fruntea AJFului. De acord cu dumneavoastra ca ma sunt si altele. Dar va intreb: tine cineva cont de aceste motive? credeti oare ca in nesimtirea lui crasa se va jena cat de putin? eu unul cred ca va avea tupeul sa candideze ca si cum totul este in regula si el a facut numai lucruri bune. S-au enumerat atatea nereguli si incalcari ale legii si regulamentelor, incat un om normal nu ar mai fi catadicsit nici sa mai iasa pe strada de rusine. Numai don lica nu se trece defel.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Aveti dreptate! Dar eu am considerat ca singurul lucru pe care pot eu sa-l fac este sa arat ce se intampla... Restul, o decizie in privinta lui Don Lica pot lua doar delegatii echipelor din judet la Adunarea Generala! Si, eventual, alte institutii ale statului...

      Ștergere
  11. TIME OUT

    (Luni, 22 iulie 2013)

    Asadar, sa contestam!


    Supercupa judetului Prahova, intre castigatoarea Ligii A – CSM Campina – si cea a Cupei, Petrolistul Boldesti, s-a jucat la Ciorani, sambata, pentru ambele echipe meciul fiind cel putin… un amical reusit, daca nu cumva chiar mai mult, pentru ca s-a jucat bine de ambele parti, au fost cateva sute de oameni in tribune, meciul a fost organizat “ok", iar ideea organizarii acestui meci a fost una buna, pana la urma, aducand “ceva in plus" in perioada precompetitionala.
    Dar pentru ca sunt destui care vor critica, indiferent de motiv, trebuie sa spunem ca apa plata a fost prea rece, domnul Tatu – presedintele de la Ciorani (clubul organizator) uitand-o in frigider de seara, ca s-au batut prea multe penaltiuri, lucru care trebuie reclamat la federatie si, eventual, la Tribunal si ca ceasurile cu cronometru acordate ca premii nu au fost declarate la ANAF, deci trebuie trimisa “Garda" pe Pielari sau macar ISCIR-ul, pentru ca nu credem ca au fost omologate!
    Marian DIMA

    Articolul poate fi citit si in editia tiparita

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Constat ca si ”cateii” sunt exact ca stapanii lor... Trateaza totul la misto, ca doar nu ati fi vrut sa spuna ca DA, au furat, au facut evaziune fiscala, au facut grave ilegalitati si au incalcat orice norme regulamentare, de bun simt si chiar legale! Din punctul meu de vedere, acesta este raspunsul oficial al lui ”Don Lica” la topul realizat de mine! Hahal raspuns! UN motiv in plus sa plece ”Don Lica”, dar si ”cateii” sai, care nu au facut nimic altceva decat sa paraziteze si mai mult amaratul de fotbal prahovean!

      Ștergere