luni, 10 februarie 2014

Cristi Nica a debutat ca... lector al CCA

De ieri a început la Poiana Braşov, la hotelul Aurelius Împăratul Romanilor, cursul arbitrilor şi arbitrilor asistenţi din Liga I. Dacă la capitolul prezenţelor în băncile cursului, tradiţia a fost preluată de la Cristi Nica de arbitrul Adrian Illyeş şi de asistentul Valentin Dumitru, după cum deja v-am informat, în schimb, astăzi s-a consemnat un debut: Cristi Nica a debutat ca lector al CCA!
Fostul asistent FIFA a susţinut în faţa arbitrilor asistenţi o temă despre rolul şi atribuţiile celui de-al patrulea oficial, o temă foarte importantă, în condiţiile în care odată cu reluarea campionatului primei ligi ca arbitrii de rezervă vor fi delegaţi asistenţi, aşa cum se întâmplă şi la nivel UEFA, în cazul brigăzilor cu arbitri adiţionali. Nica a vorbit foştilor săi colegi şi din propria experienţă, pe 20 septembrie 2012 fiind arbitru de rezervă la jocul Tottenham Hotspur - Lazio 0-0, din grupele Europa League (foto), iar pe 7 noiembrie 2012, Nica fiind arbitru de rezervă la meciul din grupele Champions League, Bayern Munchen - Lille 6-1.
Trebuie menţionat că precedentul lector prahovean al Comisiei Centrale a Arbitrilor a fost regretatul dr. Emil Vlaiculescu.
De asemenea, la Poiana Braşov se mai află un prahovean - ploieşteanul Ionuţ Borcan, tot colaborator al Comisiei Centrale a Arbitrilor, cel care concepe întrebările pentru cursul teoretic atât al arbitrilor şi arbitrilor asistenţi, cât şi al observatorilor din primele eşaloane.

5 comentarii:

  1. Ciudat...sa inteleg ca pentru a ajunge sa faci parte din structurile fotbalului prahovean iti trebuie mai multa valoare? la CCA e primit cu bratele deschise si altii invata din experienta lui...dar pe la prahova nebagat in seama....sau probabil are mai multa experienta meserie....RUSINE RUSINE

    RăspundețiȘtergere
  2. Pentru Prahova n-are valoare... Pacat! Ar trebui sa fie inca o palma pe obrazul (grosss) al lui Crangasu, dar e prea multa nesimtire si prostie la AJF ca sa se inteleaga treaba asta!

    RăspundețiȘtergere
  3. Felicitări și succes Cristi. Pentru anonim de la 22:57; la AJF au loc numai nonvalorile. Nu au fost în stare să-i dea un buchet de flori la retragere, prin asta demonstrându-și micimea și lipsa de caracter.

    RăspundețiȘtergere
  4. Salut.Pacat ca nu ai fost sambata la Izvorani ( eu am stat inca 20 min.dupa meciul Fortunei ) sa-l fi vazut pe marele "antrenor " Aristan de la Ciorani cum a injurat ca la usa cortului brigada lui Ovidiu Oprea ( mai ales pe Oprea) inca din min.5,reusind performanta de a fi eliminat in min.15,insa nu a fost chip sa paraseasca terenul (incurajat chiar de Ion Mihai ).Saracul Oprea a cedat rugamintilor celeilalte echipe ( Paulestiul cred ) de a nu intrerupe jocul,dar asemenea comportament nu-i de acceptat.Am plecat cu un gust amar dupa aceasta faza.P.S.La meci erau prezenti Lutan,Marin Marcel,Marian Dima,insa nici unul nu a pomenit pana acum de acest lucru.

    RăspundețiȘtergere
  5. Buna ziua.Nu stiu ce a vazut domnul de la 13.01,insa tin sa precizez ca nu noi (Paulestiul ) am insistat ca jocul sa continue,fiindca nu era treaba noastra ce a zis sau facut Aristan,insa tind sa cred ca Oprea a coninuat jocul,fiindca acest meci era de pregatire si se cheltuisera ceva bani,iar pentru acest lucru chiar merita felicitat,mai ales ca si noi am avut 1-2 jucatori pusi pe harta.O seara placuta.

    RăspundețiȘtergere