marți, 8 iulie 2014

Pro şi contra noului eşalon înfiinţat de "JAF"-ul lui "Don Lică"

La şuşa de la "President" a "JAF"-ului lui "Don Lică", printre altele s-a aprobat cu festivism şi într-o mare veselie crearea unui nou eşalon, unul intermediar între primul şi al doilea campionat judeţean. Încă nu se ştiu prea multe despre acest nou eşalon, nici cum se va numi, nici exact ce echipe vor face parte din acesta (aşa cum a prezentat ziarul "Prahova" ar însemna că sunt 15 echipe în acest eşalon), nici câte vor promova sau retrograda... Destul de multe necunoscute...
Trecem, însă, peste acest lucru şi pentru că există numeroşi cititori fideli ai acestui blog care se tot ţin de mine să comentez acest subiect am realizat acest material.
Personal, cred că este o mare prostie, care nu rezolvă nimic, nu aduce nimic nou, nimic bun...
Argumentele publice ale celui care a înfiinţat acest nou eşalon sunt următoarele: "s-a decis ca din viitorul sezon să se creeze ”o serie tampon” între Liga A și Liga B, scopul fiind acela de a crea un eșalon puternic, asemănător celui din eșalonul de elită județean. ”În ultimele sezoane, cu mici excepții, am constatat că formațiile care au promovat în Liga A au luat calea eșalonului imediat inferior, după doar un an de activitate. De aceea am dorit să creăm un campionat puternic, cu echipe care pot duce competiția”, a spus președintele AJF. Chiar dacă nu toți cei prezenți la Adunarea Generală au fost de acord cu această propunere, proiectul a trecut în urma exprimării votului, 53 dintre delegați fiind „pro”, în timp ce 23 dintre oficialii echipelor au spus pas." ("Prahova", ediţia de ieri)
Bun, dar ce va aduce acest nou eşalon care să asigure că echipele promovate în "Liga lu' Lică" vor supravieţui mai mult de un sezon? Nimic! Nu vor fi meciuri mai multe, pentru că în loc de patru serii vor rămâne doar trei serii din Liga B, nu va creşte calitatea meciurilor, nici a organizării acestora... În concluzie, după părerea mea, crearea acestui nou eşalon nu aduce nimic bun pentru fotbalul prahovean!
Am considerat oportun să prezint şi punctul de vedere al unor oameni de fotbal recunoscuţi la nivelul judeţului Prahova, astfel încât să existe mai multe păreri, cât mai autorizate.
Giani Chiotoroiu (foto stânga), preşedinte AS Tufeni, Liga B Prahova: "Cred că este o idee bună înfiinţarea acestui nou eşalon şi eu chiar am insistat pentru realizarea acestui proiect. Noi ne dorim promovarea, iar după deja două sezoane de experienţă şi de acomodare, am înţeles cum se face promovarea... Este foarte greu pentru noi să promovăm de pe primul loc, astfel că includerea în acest nou eşalon, de unde ar urma să promoveze mai multe echipe, cred că ne-ar creşte considerabil şansele de a ajunge în eşalonul de elită al fotbalului prahovean. Urmează să fie stabilite toate detaliile organizatorice, nivelul baremurilor, care vor fi exact condiiţiile de promovare, retrogradare şi toate celelalte, dar, în principiu, eu cred că este un lucru benefic pentru fotbalul prahovean".
Roberto Opatchi (foto dreapta), fost portar, antrenor: "Este o idee proastă, una populistă, care nu are cum să aducă ceva bun pentru fotbal... În loc să se concentreze valorile, în loc să se asigure condiţii cât mai bune pentru echipele care chiar vor să facă performanţă, prin această măsură nu se face decât contrariul. Se diluează competiţia şi creşte nivelul de amatorism! Din ceea ce am văzut eu urmărind multe jocuri la nivelul fotbalului prahovean, nu sunt condiţii materiale pentru o astfel de competiţie, pentru că multe echipe care înţeleg că vor face parte din acest eşalon joacă pe adevărate maidane. Eu cred că o măsură mai bună pentru dezvoltarea reală a fotbalului ar fi fost luarea unor decizii pentru creşterea calitiativă şi cantitativă a competiţiilor de juniori. Dar nu, se doreşte doar să existe motive pentru a avea unii cu ce se lăuda cu ceea ce ar fi făcut ei pentru fotbalul prahovean. În ritmul acesta, cât de curând va apărea o ligă judeţeană feminină, apoi o ligă judeţeană de femei gravide şi tot aşa, totul fiind doar să se creeze cât mai multe competiţii şi eşaloane judeţene cu care să se poată lăuda unii... Jalnic!"
Ion Cojocaru (foto dreapta), fost jucător, antrenor, conducător: "Am înţeles că prin acest proiect se doreşte să apară echipe mai bine pregătite pentru primul eşalon judeţean. Cred că erau şi alte măsuri care puteau fi luate, poate chiar mai eficiente decât aceasta... Problema este că din punct de vedere financiar singurul care câştigă este AJF-ul, pentru că va lua taxe mai mari unor echipe care tot în al doilea eşalon judeţean vor fi, dar vor fi amăgite că de fapt joacă într-o altă ligă... Iar la cum îi cunosc eu pe cei din conducerea actuală a AJF-ului, cred că au creat această ligă doar pentru a onora nişte promisiuni de promovare pe care nu le-au putut îndeplini în recent încheiata ediţie de campionat, iar în alte situaţii, cred că este vorba de răsplătirea unor oameni care au fost disciplinaţi şi au votat corespunzător, ori de câte ori interesele actualei conduceri a AJF au cerut-o! Este doar o nouă acţiune menită să aducă voturi, un motiv pentru cel care conduce AJF-ul să se laude că are patru eşaloane judeţene!"
Ce echipe ar urma să facă parte din acest eşalon?
Aşa cum a fost prezentat proiectul, noul campionat ar urma să aibă 15 echipe: cele 3 retrogradate din "Liga lu' Lică" şi ocupantele locurile 2-4 din cele patru serii de Liga B Prahova, în ediţia trecută de campionat. Probabil că lucrurile nu vor rămâne aşa, dar iată care sunt echipele care ar urma să facă parte din acest campionat, aşa cum sunt datele problemei acum:
Rapid Sălciile, Unirea Urlaţi, Caraimanul Buşteni (retrogradate din "Liga lu' Lică"), Real Rio Cocoşeşti, Brădetul Ştefeşti, Voinţa Măgurele (Liga B, Seria Nord), AS Tufeni, Tricolor Varniţa, Cetateea Coada Izvor (Liga B, Seria Vest), Tineretul Berceni, Avântul Tomşani, Ştiinţa Albeşti (Liga B, Seria Est), Unirea Teleajen, ACS Ariceşti, Viitorul Ariceşti (Liga B, Seria Ploieşti).

25 de comentarii:

  1. Bin a spus Opatchi, măsură populistă și să arate don Lică, ce interes depune pentru dezvoltarea fotbalului județenan. Dar măsuri luate tot pe cheltuielile echipelor, deoarece așa cum spunea Cojocaru texele vor fi mai mari și don Lică, Negoiță et. company au nevoie de bani. Dar din câte știu orice schimbare a sistemului competițional se anunță cu un an înainte. Dar ce să mai întreb acest lucru. D-ale lui don Lică. Ce mă bucură că au fost 23 de opozanți. Îi felicit și înseamnă că au început să realizeze că tot ce face don Lică este de domeniul înșelăciunii și matrapazlâcului și nicicodată nu se va gândi la binele lor ci la intersul personal. Un mod de atrage fonduri și de a ajuta echipele nu supunea la vot ci cum să mai ia niște taxe.

    RăspundețiȘtergere
  2. Cand infiintezi o noua liga, ea trebuie sa fie inferioara celor existente sau superioara. Inferioara nu ridica probleme in discutia de fata, dar superioara se complica lucrurile, in sensul ca: sa spunem ca sunt pe locul 5 in liga b orice serie doriti, si in acest moment mi-am asigurat un buget pentru a ataca promovarea la liga a, cum procedez? trec in intermediara asta noua, si stau la coada pentru Tufeni ca nu poate obtine locul 1?????sau cum???? Niciodata, sport, fotbal, daca se poate....daca nu ne apucam de popice

    RăspundețiȘtergere
  3. Cresc taxele catre AJF,cresc cheltuielile unor echipe(deplasari mai lungi),probabil si baremurile de arbitraj,dar o sa ramana aceeasi violenta.Arbitri scuipati,batuti care se vor schimba prin grajduri probabil si.....AJF pe +.Ce idee...proasta!

    RăspundețiȘtergere
  4. Domnule Opatchi,va respect parerea dar mai concret ce ati vrut sa spuneti in fraza ,,Eu cred ca o masura mai buna pentru dezvoltarea reala a fotbalului ar fi fost luarea unor decizii pentru cresterea calitativa si cantitativa a competitiilor de juniori". La obiect stimabile,ca asa de cand am inceput sa vorbim bine am uitat sa facem treaba.Aici era vorba de seniori,daca idee propusa de AJF este sau nu buna.Sincer sa fiu eu nu stiu daca este bine sau nu aceasta formula.Marea majoritate au aprobat-o si pana nu vedem rezultatele nu ma pot pronunta.Este cineva din fotbal care detine adevarul absolut? Nu trebuie mai intai sa jucam dupa noua formula si pe urma sa ne pronuntam? Suntem in plina desfasurare a Campionatului Mondial de fotbal.De la inceput acest campionat s-a desfasurat ca astazi? Sigur ca nu,a suferit modificari peste modificari si se va mai modifica pentru ca asa e legea firii umane,sa gaseasca cele mai bune formule,cele mai bune solutii. Ele nu pot fi apreciate daca au fost bune sau nu decat daca sunt implementate in practica. Sa nu ne grabim si gata sa sarim la gatul unor oameni care incearca noi formule si solutii pentr dezvoltarea fotbalului prahovean.

    RăspundețiȘtergere
  5. Domnu Cojocaru ati condus in viata dvs. o institutie de stat sau privata? Dupa cum vorbiti sunteti pe dinafara complet. Orice institutie fie ca e de stat sau privata urmareste sa castige din activitatea pe care o desfasoara. Dupa dvs. ati vrea sa mearga pe pierdere? Acasa la dvs. cheltuiti mai mult decat castigati? Ati mai candidat si la sefia AJF,bine ca nu ati mai apucat sa candidati. Aveti o gandire made in URSS.

    RăspundețiȘtergere
  6. Vad ca ii criticati pe toti cei care comenteaza... Un singur lucru imi permit sa va intreb: avem voie sa comentam deciziile mai marelui Don Lica sau acestea sunt de necomentat ca pe vremea unei dictaturi?! Ori daca ne permitem sa comentam suntem fie "made in URSS", fie nu ne pricepem... Ne cerem scuze ca va deranjam, dar asteptam un punct de vedere al dvs si fata de ideea JAF-ului cu acest nou campionat! Daca puteti...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Domnule Alexandru. Desigur ca aveti voie sa comentati orice, nici nu s-a pus aceasta problema. Ce nu s-a inteles din ceea ce am vrut eu sa spun este ca unii din cei care critica AJF si pe Don Lica o fac de foarte mult timp si nu vin cu solutii concrete. Marea majoritate se limiteaza numai la criticat. Este cel mai usur lucru sa critici. Pai daca Don Lica face si drege dupa capul lui la AJF Prahova,sa vina cu dovezi concrete sa reclame la organele abilitate si acestea sigur o sa ia masuri. Dar sa nu-mi spuneti ca si toate aceste organe sunt alaturi de Don Lica ca nu va mai cred.

      Ștergere
    2. Am mai mentionat ca nu ma pot pronunta daca este sau nu buna noua formula de campionat. Nu pot sa critic oamenii care au propus-o. Idee da, dar mai intatai eu zic totusi sa vedem rezultatele.Dvs. spuneti ca nu-i buna,eu zic ca este buna,dar pana nu se materializeaza in practica ramanem la stadiul de discutie. Ce sustin eu,este ca facem prea multe discutii inutile fara a avea dovezi clare asupra celor de la AJF.Si despre noi se pot vorbi multe pana la adanci batranete,ca facem ca desfacem dar daca sunt numai vorbe ce rost au? Oamenii se judeca dupa fapte nu dupa vorbe.Daca s-ar inversa ordinea, atunci toti am fi la puscarie.Gura lumii numai pamantul o asupa.

      Ștergere
  7. Stiti cum faceti voi, exact ca in sedintele de partid de trista amintire. Vom face, vom drege.trebuie sa crestem cantitativ si calitativ, vorbe insiruite fara rost si nimic concret. Nenea de la 22:03 vorbeste ipotetic ca daca v-a avea el un buget etc.,etc. Pai cine il opreste sa nu promoveze? Tufeni? Sa inteleg ca cu bugetul de care vorbeste dumnealui sta la coada sa cumpere meciurile? Daca are valoare promoveaza daca nu sta si asteapta,care este problema? Vrea direct in liga A? Din B intra in liga asta intermediara anul acesta si urmatorul an daca are valoare intra in liga A.Daca nu sa se apuce de popice dar si aici va trebui buget si tot asa se promoveaza de jos in sus.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nenea de la 22:03 nu vorbeste ipotetic, prietene, vorbeste realitatea, si vorbeste despre mizeria catre care doriti sa indreptati footbalul prahovean. O sa explic mai mult special pt dvs. Daca anul acesta doresc sa atac promovarea din liga B la liga A, de ce trebuie sa mai stau un an in intermediara, deoarece eu ma situez sub locul 5 acum. pentru ce? apoi " ca cu bugetul" nu este exprimare de liga A este fix pentru intermediara asta:))))

      Ștergere
    2. Si cum v-ati gasit sa atacati tocmai anul acesta Liga A? Pana acum nu ati avut timp si exact acum cand se vine cu o propunere concreta de imbunatatire a activitatii fotbalistice,gata sariti de fund in sus. Vorba unuia de pe aici ,aveti rabdare si vom vedea daca propunerea este buna sau nu.In legatura cu mizeria de care vorbiti,deci o cunoasteti,o tainuiti, sunteti liber sa mergeti la parchet si sa depuneti dovezile, exact cum au facut-o si copiii lui Bercea Mondialu si totul se rezolva.Dar aveti grija ca daca nu aveti dovezi cei care vor fi lezati va poate da in judecata si in loc sa stea ei la racoare o sa stati dvs.Iar dac vreti sa scoteti castanele din foc cu mana altuia ati gresit adresa. Am constatat ca la marea majoritate a oamenilor le plac sa critice dar numai atat,iar cand este vorba de a se implica direct devin mielusei.Ne place sa ne dam mari la apa mica dar nu este indeajuns. Toti trebuie sa luam taurul de coarne daca vrem sa schimbam ceva in fotbal.Acesta lucru este valabil si la nivel national. Dar repet fara dovezi si fara a merge la organele de drept ale statului,toate acestea, sunt vorbe in vant. Eu il cred pe dl. Cojocaru ca nu-l inghite pe Don Lica, dar sa ne fie cu iertare, sa vrei sa candidezi la alegeri si tu sa nu ai studiile necesare pentru a ocupa functia de presedinte al AJF mi se pare ca este o lipsa crasa de bun simt. De cand o diploma de antrenor, pe care o respectam,tine loc de diploma de bacalaureat? Sa fim seriosi domnilor, inca nu ne-am pierdut mintile si nu mai suntem in anii '50 sa ocupam functii fara avea studiile necesare.

      Ștergere
    3. Nene de la 16:10, relitatea nu se vorbeste. Realitatea este o categorie filozofica desemnand tot ceea ce exista efectiv;lucru real, (DEX). Ipotetic,tot de la DEX stim ,,Bazat pe o ipoteza;prezumtiv,presupus;nesigur. Cu alte cuvinte dl.de la 22:03 chiar vorbeste ipotetic.Nu folositi cuvine care nu le cunoasteti insemnatatea. Sa avem printre altele si respect pentru Limba Romana.Va rog sa nu va suparati.

      Ștergere
    4. Aceasta este diferenta de care vb.....dvs face-ti fotbal dupa DEX, in timp ce altii fac fotbal dupa ROAF, dar cred ca este complicat sa citesti un regulament, mai simplu este sa analizezi "ipoteza". Realitatea exprimata in cuvinte exista de foarte mult timp, ceea ce este surprinzator, este legat de faptul ca un professor de limba romana vorbeste despre fotbal Chiar ma bucur .Ms.

      Ștergere
  8. Adevărul că don Lică și Negoiță au ridicat fotbalul județean la un nivel ridicat, dar nu fotbalistic ci la șmecherii și aranjamente. Având sprijinul unor acoliți de la unele echipe cărora le creează tot felul de avantaje, jonglează și își bate joc de celelalte echipe după bunul plac. Chiar ca în URSS.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ca sa faci ,,smechrii si aranjamente" trebuie sa fii foarte destept.Nu toata lumea se pricepe.Nepriceputii ajung repede la mititica.Iar pana acum inca nu a ajuns nimeni.

      Ștergere
  9. Don Lica terminati cu smecheriile si intrati in ordine ca vedeti bine unde stau cei care fac prostii

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Aveti grija ca cine sapa groapa altuia cade singur in ea.

      Ștergere
  10. Buna ziua....eu spun ,fara sa vreau sa supar pe nimeni,ca infiintarea acestei serii,cum s-ar numi ea,este benefica pentru crestera valorica a fotbalului prahovean,care si asa este la un nivel destul de ridicat ,vezi aici si ultima performanta notabila,cistigarea campionatului national la minifotbal,felicitari cu aceasta ocazie.Numai ca ,ar fi fost corect ca aceasata serie sa se infiinteze din campionatul 2015-2016 si atunci toate echipele din liga B stiau ce aveau de facut!!!!!!Acum sunt echipe,care poate ar fi putut termina pe locul trei in seria respectiva,dar nu i-a interesat asta,si acum se vad ca nu pot face parte din aceasta serie!!!La fel cum poate sunt echipe care s-au trezit acolo,si nu vor,aici existind si posibilitatea ca ele sa renunte si sa le ia locul urmatoarea clasata.Aceasta situatie,coroborata cu faptul ca din campionatul 2015-2016 liga A Prahova se va reduce cu doua echipe,adica vor retrograda sase echipe si vor ramine 16 in serie nu poate avea decit un efect benefic asupra fotbalului prahovean!Uitati-va in campionatul recent incheiat ,care dupa parerea mea a fost cel mai slab din ultimii ani,treceti in revista si vedeti cite meciuri au fost trucate,despre care nu stie nimeni nimic ,bineinteles,si atunci vom realiza ca este bine,sa vedem cine isi mai permite sa ......aranjeze meciuri!!!!Eu spun ca lupta va fi acerba atunci,deci,s-auzim de bine,cu respect!

    RăspundețiȘtergere
  11. O prosteala...o sa va plangeti sumele cheltuite pe-acolo!pai cum e posibil sa inventezi asa ceva peste noapte?ma baieti...e greu sa ne prindem de golanelile astea?cine v-a juca in aceasta 'liga second', vor fi marionetele si lingaii de la poarta ajf-ului!rog demnitate...cine mai stie sau simte ce inseamna asta!va multumesc...Roco

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ,,O prosteala...o sa va plangeti sumele cheltuite pe-acolo!" In sfarsit un om sincer dl.Roco sau sum se numeste in realitate. Deci noi care bagam bani in fotbal o sa plangem. Dumnealui care nu baga bani in fotbal nu are de ce sa planga. Cu alte cuvinte il doare burta de altii. Cei care finanteaza fotbalul prahovean au fost in majoritate de acord cu propunerea AJF. Dumnealui care sta cu mana in buzunar dar pe hrana rece critica de mama focului. Pai nu v-am spus eu ca prostia si scarpinatul sunt gratuite? Ce mai vreti demonstratie de ipocrizie decat aceasta? Sa vorbesti in numele altora si sa nu vii cu o propunere concreta. E chiar o prosteala.

      Ștergere
    2. Roco,te-am vazut de multe ori pe la poarta AJF-ului.Sa fii tu oare marioneta si lingaul de care vorbesti?

      Ștergere
  12. sa faca lica 2 serii de liga b si 2 serii de liga c...sa vedeti atunci cum o sa inceapa sa dispara folbalistii de pem la echipelem astea de 2 lei...si sa vedeti cum incepe sa creasca infrastructura bazelor sportive...asta daca se vrea...

    RăspundețiȘtergere
  13. Pentru anonimul din data de 09.07.2014, orele 18,41. Sunteți într-o eroare totală. În primul rând Cojocaru nu a candidat la funcția de președinte ci cea de vicepreședinte, în al doilea rând ca să obții diploma de antrenor îți trebuie diplomă de bacalaureat și în al treilea rând în STATUTUL AJF, nu se stipulează nici o condiție pentru cel care participă la alegeri pentru funcția de vicepreședinte. Abuzuri a la don Lică și Negoiță.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daca avea Diploma de bacalaureat o prezenta. Dupa dvs. la aceasta functie poate candida si un analfabet. Frumoasa gandire. Cand mintea dvs. va face pui sa ne dati si nou.Gandire ingusta. Ce sa mai zici de asemenea oameni,decat sa tragi apa dupa ei.

      Ștergere
  14. Era suficient o singura liga 2 judeteana...cei puternici si cu conditii reale si apropiate primei ligi judetene,construiau mai mult decat ce se vrea acum!eu sper sa fie de bine si acest nou proiect,dar suna mai mult a birocratie,intelegi dl.19:24?cu respect,Roco!

    RăspundețiȘtergere