joi, 4 septembrie 2014

Bihorenii se declară gata pentru meciul cu Fortuna

După ce a avut liber în prima etapă a noii ediţii de campionat a Ligii a II-a, formaţia orădeană de fotbal FC Bihor va debuta în noul sezon al eşalonului secund în acest sfârşit de săptămână, când în etapa a II-a a Seriei a II-a, va primi pe teren propriu, la Stadionul "Iuliu Bodola", replica formaţiei Fortuna Poiana Câmpina.
Startul noului sezon oficial al clubului fanion de fotbal al judeţului a fost prefaţat joi, la sediul clubului, cu o conferinţă de presă la care au participat preşedintele Viorel Nemeş, antrenorul principal Alexandru Pelici şi antrenorul secund dar şi şeful Centrului de Copii şi Juniori al clubului, Călin Cheregi.
"Obiectivul nostru, în prima fază, am zis să fie evitarea retrogradării, dar, datorită faptului că seria noastră din liga a II-a este formată din 11 echipe, am zis că obiectivul clubului ar fi primele şase echipe,  să ne clasăm în play-off. Normal, va fi greu, pentru că toate echipele din seria noastră s-au întărit, începând cu Satu Mare, Reşiţa, Timişoara nu mai vorbesc, Vâlcea, Olt, Mioveni. Noi zicem că toate jocurile vor fi foarte dificile, nu e o echipă care să putem zice că e slabă din această grupă. De aceea ar fi bine ca să pornim cu dreptul în acest campionat. Avem şi şansa să avem la început două meciuri ceva mai accesibile, prin prisma faptului că întâlnim două nou-promovate, acasă cu Poiana Câmpina şi apoi în deplasare, la Pâncota", a declarat preşedintele clubului, Viorel Nemeş.
La rândul său, antrenorul principal al primei echipe a clubului FC Bihor, Alexandru Pelici a prefaţat campionatul dar şi jocul din prima etapă, programat sâmbătă, de la ora 11. "E un început de nou campionat. După cum se ştie, a fost o reorganizare, pornim la drum cu gândul de a ne îndeplini obiectivul, deşi prin prisma faptului că urmează ca în primele două jocuri să întâlnim două echipe nou-promovate, eu nu cred că va fi uşor deloc. Doar prin acest fapt că sunt nou-promovate, poate părea că sunt jocuri uşoare. Rezultatul din prima etapă de la Câmpina, din punctul meu de vedere şi nu numai, citind şi declaraţiile celor doi antrenori după meci, se pare că rezultatul nu e tocmai cel care ar fi fost echitabil după desfăşurarea ostilităţilor în teren. Câmpina a ratat foarte multe ocazii, după 1-0 putea să-şi mărească avantajul, dar Reşiţa a revenit pe final şi a şi câştigat acest joc. Cu siguranţă că acest lucru îi va face pe cei de la Fortuna să vină aici şi mai hotărâţi, să încerce să recupereze imediat punctele. Au o echipă bună, o echipă care au o tranziţie pozitivă foarte bună, cu jucători de viteză, în special în compartimentul ofensiv. Deci nu va fi un joc deloc uşor, decât dacă e să considerăm că echipa lor este nou-promovată. Îi abordăm cu maximă seriozitate, îi tratăm cu respect dar nu cu teamă şi vom încerca să câştigăm punctele puse în joc", a declarat antrenorul Alexandru Pelici.
Obiectivul oficial este evitarea retrogradării, dar "noi ne dorim play-off-ul"
În ceea ce priveşte obiectivul clubului orădean pentru ediţia de campionat 2014-2015, Alexandru Pelici a dorit să aducă anumite lămuriri: "Accederea între primele şase echipe ale seriei este un obiectiv pe care ni l-am fixat singuri, obiectivul trasat de conducerea administrativă este evitarea retrogradării. Cu acest lucru vom porni la drum. A fost o restructurare. S-au diminuat din salarii, astfel obiectivul trasat de conducerea administrativă este evitarea retrogradării, faptul că noi ne dorim mai mult, e normal să ne dorim mai mult pentru că aşa cum am mai spus, din punctul meu de vedere, pentru FC Bihor nu e on obiectiv salvarea de la retrogradare. Deci, ne dorim o clasare cât mai bună, de ce nu să prindem primele şase".
Pentru completarea lotului de jucători, după plecarea portarului Mădălin Smaranda, la ACS Poli Timişoara, conducerea clubului orădean a ajuns la o înţelegere cu goalkeeper-ul Cristian Valentin Bordea, în vârstă de 27 de ani, care a mai jucat la Braşov, UTA sau FC Olt. Acesta a semnat pentru un an cu FC Bihor, cu o clauză în contract care îi permite ca în cazul unei oferte de la un club de primă ligă sau din străinătate, în pauza competiţională să poată pleca.
În ceea ce priveşte promovarea tinerilor jucători, de la Centru de Copii şi Juniori al clubului, Călin Cheregi, şeful Centrului, dar şi antrenorul secund al echipei mari, a ţinut să precizeze: "Strategia noastră este de a-i lua, a-i creşte în anturajul echipei mari. Treptat, treptat să joace, în minutele cât poate fiecare şi în momentul în care sunt gata pentru a debuta, atunci îi aruncăm în luptă. Lucru care se şi întâmplă, de altfel. În momentul de faţă, anul care trebuie să debuteze este 95 (jucătorii născuţi în 1995), unde ne punem speranţe în Nichita şi Zsombor Lukacs. Ei sunt din punct de vedere biologic cam gata să debuteze. Apoi va urma anul 96 şi pe urmă 97. Deci, cam de aici pornim. Cei din 97 au câte două antrenamente pe săptămână cu echipa mare, cei din 96, participă la fiecare antrenament, iar cei din 95 sunt gata pentru debut. Totuşi trecerea de la juniorat la echipa a doua e destul de grea, dar nu trebuie să omitem faptul că aceşti copii au o anumită valoare".
Încep să apară sponsorii
În ceea ce priveşte situaţia insolvenţei clubului, preşedintele Viorel Nemeş a ţinut să precizeze că "nu s-au mai plătit rate din aprilie 2013, dar am discutat cu firma de insolvenţă şi deocamdată nu sunt probleme".
Pe de altă parte, conducerea clubului FC Bihor a început să atragă deja câţiva sponsori, "astfel încât aceştia vor putea fi şi vizibili după bannerele publicitare de pe stadion încă de la meciul de sâmbătă", după cum a mai precizat preşedintele, cel care a ţinut să remarce că "deja am vândut 65 de abonamente, faţă de anul trecut când s-au vândut doar 5".
În perspectiva meciului din etapa a II-a, de sâmbătă, la care biletul de intrare va fi de 10 lei, cu pensionarii, copii şi elevii având gratuitate, antrenorul Alexandru Pelici nu va putea conta pe serviciile fundaşului central Florin Lazăr, iar Haş şi Lupu sunt incerţi.
Sursa text şi foto: fcbihor.ro.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu