marți, 28 octombrie 2014

Amintiri din arbitraj cu... Gheorghe Biziniche (VII)

Continui seria povestirilor dintr-o carieră de arbitraj foarte frumoasă a ploieşteanului Gheorghe Biziniche. Precedentele episoade le găsiţi aici.
"Se întâmpla la Timişoara, la începutul campionatului, etapa a 5-a în '92, pe 6 septembrie, la un meci cu Inter Sibiu. La centru a fost Ion Velea, din Craiova. Observator al partidei - Constantin Teaşcă, fostul mare antrenor al naţionalei şi al multor echipe de divizia A (Dinamo Bacău, Dinamo Obor, Dinamo Bucureşti, "U" Cluj, Poli Iaşi, FC Argeş, Fenerbahce Istanbul, Steaua, FCM Galaţi, Universitatea Craiova, Victoria Bucureşti, Şoimii Sibiu, FC Bihor). Nea Titi avea obiceiul să stea la jumătatea terenului, la o masă instalată pe pistă, sub o umbrelă. Meci greu pentru Poli, care se vede condusă la pauză cu 2-1.
În pauză, ne relaxăm la cabine şi când să ieşim pentru repriza a doua intră în viteză nea Titi şi merge la toaletă. Noi ieşim, începe repriza a doua şi foarte repede Inter marchează golul 3. Fiind la linia de lângă masa lui nea Titi, observ că acesta revine de la toaletă cam după 10 minute de la debutul reprizei a doua.
Dar nu am dat mare importanţă la acel moment unui asemenea detaliu... 
Toate bune şi la locul lor, Poli pierde cu 3-2 partida şi mergem toţi la masă. Acolo, linişte mare, atmosfera rece ca la înfrângere. Nea Titi rupe tăcerea şi le zice lui Stelică Anghel şi lui Viorel Boiţ: "Ce aveţi mă, parcă aţi fi pierdut meciul?! Ce, e bun şi meci nul!" "Bilă Anghel" îi zice lui nea Titi: "Ce meci ai văzut, domn'e, că a fost 3-2 pentru ei?" Contrariat, convingându-se că oficialul timişorean nu glumeşte, nea Titi ne lămureşte ce s-a întâmplat: după ieşirea noastră din cabină, cel care avea grijă de vestiare l-a închis în cabina arbitrilor. Nea Titi a tras masa la geam, s-a suit pe ea, a început să ţipe şi după vreo 10 minute l-a auzit cineva. A fost exact intervalul în care s-a dat golul trei al sibienilor, pe care el nu l-a văzut şi nici nu s-a uitat pe tabela de marcaj. Momentul a fost unul de veselie maximă şi astfel şi gazdele noastre şi-au mai descreţit frunţile".

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu