luni, 6 octombrie 2014

"Don Lică" şi "nea Titi" oferă privilegii unor echipe! De ce tac celelalte cluburi?

În ultimele două etape ale "Ligii lu' Lică", două echipe joacă la limita superioară a forţării regulamentului. Este vorba de Conpet Ploieşti, care joacă de la începutul campionatului pe un tabel, la care sunt anexate viza medicală, o ştampilă a "JAF"-ului şi cărţile de identitate ale jucătorilor, iar de două etape şi AS Ploieşti beneficiază de acest "tratament" privilegiat. De ce?
Este greu de spus... Nu poate nimeni bănui măcar că "Don Lică" şi celebrul "nea Titi" ar avea ceva avantaje materiale directe de pe urma acestui "tratament". Atunci, de ce? O explicaţie (semi)oficială este că "nu se doreşte stricarea competiţiei, prin retragerea unor echipe". Dacă aceasta este o explicaţie, atunci... nu mai este nimic de adăugat... Şi, totuşi, de ce? Doar pentru că cele două personaje din fruntea fotbalului prahovean îşi permit să trateze lucrurile de pe ar fi pe tarla lor proprie, primită de la... mama lor!
Mai mult, aceleaşi două personaje malefice pentru fotbalul prahovean i-au impus unui al treilea, de aceeaşi teapă cu ei, "Împăratu' Marean" să le ceară arbitrilor ca jocurile să se joace cu orice preţ şi să accepte practica instituită de "JAF" în cele două cazuri, deşi aceasta este la limita forţării regulamentului.
Care ar fi rezolvarea?
Este extrem de simplu, iar răspunsul nu poate veni decât de la celelalte echipe din "Liga lu' Lică". Dacă toate ar face front comun împotriva ilegalităţilor crase impuse de "Don Lică" şi acoliţii săi, atunci acesta nu ar mai avea încotro, pentru că risca un scandal... naţional. Ar trebui realizate contestaţii la fiecare joc, iar formele de protest ar trebui să meargă de la întârzierea cu 10 minute a tuturor partidelor şi până la neprezentarea mai multor etape la rând, până când se rezolvă aceste probleme! ce va putea face "Don Lică"? Doar nu va exclude toate celelalte formaţii pentru două neprezentări consecutive?! Dar aproape nici una dintre celelalte echipe nu poate cere dreptate lui "Don Lică" sau lui "nea Titi", pentru că aproape fiecare dintre ele mai beneficiază de niscai favoruri - suspendări şterse abuziv, "înţelegere" la plata unor amenzi (pentru care de multe ori nu se mai primeşte nici o chitanţă!) şi - din păcate - exemplele pot continua!

7 comentarii:

  1. E bine ca ati tras semnalul asta de alarma. Sunt din Strejnic si acum cateva etape am fost cu echipa de aici la Brazi..unde s-au aruncat n petarde puternice pe teren fara ca jocul sa fie oprit desi una a cazut la o palma de un jucator al gazdelor....credeti ca s-a intrerupt jocul? Nicdecum. Observator....ginerele lui don Negoita. La comisie, culmea a fost sanctionat delegatul nostru pentru ca i-a reprosat pe buna dreptate centralului Vulpe maniera pe fata intr-o singura directie de arbitraj, iar terenul nu l-au suspendat. Vegheaza Lazar lNicu la comisie, si nu de ieri de azi. Chiar nu se poate rupe pisica in doua odata iar ''elefantii'' astia sa se duca odata acasa definitiv? Si mai e ceva. Stiti cum se pun vizele medicale pe carnete? Ca la piata. Am sa revin cu o intamplare de rasul curcilor pe tema asta, pe care nu o stiu din auzite, am fost martor la ea.

    RăspundețiȘtergere
  2. daca tot publicati rezultatele de la juniori, verificati daca toate echipele din liga a au echipe inscrise in aceasta competitie. dar merge si asa, nu conteaza ce scrie in regulament. totul e la bunul lor plac

    RăspundețiȘtergere
  3. Ar fi cazul sa "intrati" mai adanc in problema si sa constatati ca atat SILVIU CRANGASU ,cat si fratele sau AU FOST SI MAI SUNT INCA SALARIATI LA ....SC COMPET SA PLOIESTI.

    RăspundețiȘtergere
  4. Ziarul Prahova » Sport » TIME OUT
    TIME OUT
    (Marti, 7 octombrie 2014)
    Fotbal chinuit! Şi drame adevărate
    Liga A Prahova este pe cale de a rămâne fără cel puţin o echipă, dacă nu cumva chiar două...
    AS Ploieşti are depusă o cerere de retragere, cu şanse mari de a fi „ratificată” joi, în timp ce din Conpet Ploieşti nu a mai „rămas” decât un... tabel cu vize medicale, valabil încă o săptămână şi o... bătaie de joc la adresa arbitrilor care sunt păcăliţi că li se plătesc baremurile dintr-un „cont la AJF” care nu există! Iar un arbitru bănuieşte că a fost lovit din tribună chiar de unul, care, clar, a citit de prea multe ori versetul cu... aruncatul pietrei! La multe meciuri chiar şi „identitatea” devine relativă, suspendările şi penalizările se înjumătăţesc la foc automat, fenomenul tinde să devină un compromis obligatoriu, din păcate.
    În toată această „nebunie”, un copil a dat gol şi a plecat... De tot!
    Poate fotbalul nostru „încărcat de evenimente” îşi va face timp să ţină un moment de reculegere!

    RăspundețiȘtergere
  5. La AJF Prahova, singurele organisme care pot face lumina sunt ANAF-ul si DNA-ul, pentru ca acolo este evaziune fiscala crasa. Cred ca 50% din veniturile AJF-ului intra in buzunarele lui don Lica și Negoita. Le ia ochii la delegati cu cate un jaf de minge si cu vreun rand de echipament dat pe preferinte. Nu mai vorbim de faptul ca nici o decizie a comisiilor lui don Lca nu este legala deoarece comisiile sunt formate din observatori, arbitri, delegati sau presedinti de arbitri, etc. ceea ce este in contradictie cu statutul. Cu adevarat spuneti domnule Alexandru - JAF-UL LUI DON LICA.

    RăspundețiȘtergere
  6. Domnule Alexandru știți care echipe sunt cel mai mult păcălite de gașca AJF? Echipele care aparțin de primării deoarece plătesc prin virament și nu se poate face nici o șmecherie. Dar responsabilii echipelor care aparțin de primării, nu realizează că celelalte echipe (private), le consumă din bani. Dacă se face o verificare se va vedea diferența dintre plățile efectuate de echipele private și cele aparținând de primării.Cele private neavând nevoie de facturi, chitanțe, etc. dau bani la mica înțelegere privind cartonașele, suspendările, transferurile, bani care nu se înregistrează în contul AJF, ci în buzunarele altora. Cred că sunt echipe care nu figurează cu nici un ban decontat la AJF, sau dacă da cu sume infime în comparație cu cele care plătesc prin virament.

    RăspundețiȘtergere
  7. Dimpotriva,echipele ce platesc prin virament nu pot fi pacalite,ele platind corect ce e de plata.Chiar e deranjant sa platesti prin virament.Arbitrii,observatorii sunt deranjati ca trebuie sa mai faca un drum la AJF,pentru a ridica baremurile.De ce nu se dau baremurile odata cu rapoartele ?Nu spune in ROAF ca baremurile se achita inainte de joc?Echipele care platesc prin virament nu sunt vazute cu ochi buni tocmai din aceasta cauza,plus ca la plata cu numerar,mai pica ceva acolo in plus . :)

    RăspundețiȘtergere