marți, 28 octombrie 2014

Un român a pregătit arbitrul ultimului "El Clasico"

În contextul în care la noi subiectul principal din arbitraj este prestaţia lamentabilă a lui Istvan Kovacs la ASA Tg. Mureş - Steaua, apare şi o informaţie pozitivă. Tot în week-end a avut loc "El Clasico", Real Madrid - CF Barcelona, madrilenii impunându-se cu 3-1. Partida a fost arbitrată de Jesus Gil Manzano (foto) - Angel Nevada Rodriguez, Miguel Martinez Munuera.
Prezentarea făcută lui Jesus Gil Manzano înainte de "El Clasico"
Toţi cei trei au făcut parte din cadrul programului CORE,
un program UEFA menit să descopere şi să lanseze tinerele talente din arbitraj,
Fotografie de grup a programului CORE, la care a participat şi brigada acestui ultim "El Clasico"; pe rândul din faţă, în rândul mentorilor, al treilea de la stânga la dreapta românul Marius Beudeanu
iar printre cei care s-au aflat printre instructorii spaniolului în cadrul acestui program numărându-se şi fostul asistent FIFA braşovean Marius Beudeanu (foto dreapta). Un motiv de mândrie pentru România, mai ales că Beudeanu a şi primit un mesaj din partea coordonatorului program CORE, englezul David Elleray, prin care este felicitat, alături de ceilalţi colegi ai săi, pentru implicarea în programul care, iată, dă asemenea arbitri.
Marius Beudeanu este unul dintre instructorii Comisiei de Arbitri UEFA în cadrul programului CORE, el însuşi fiind fost arbitru asistent FIFA între anii 1998 şi 2001, având în palmares 16 meciuri internaţionale.
Ar mai fi de adăugat că în ultimii ani, România a avut în două rânduri arbitri cooptaţi în cadrul acestui program UEFA - Radu Petrescu, Valentin Avram şi Andrei Constantinescu, în primul an, şi, ulterior, Horaţiu Feşnic, Mircea Grigoriu, Alexandru Cerei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu