luni, 8 decembrie 2014

Istvan Kovacs debutează în Europa League la Liverpool. Oniţă se retrage din activitatea internaţională la acelaşi meci

În ultima etapă a grupelor Europa League, UEFA a decis să-i acorde o şansă tânărului arbitru român Istvan Kovacs. Chiar dacă nu a mai arbitrat pe plan intern de mai  bine de o lună, de la celebrul ASA Tg. Mureş - Steaua, Kovacs a fost promovat de UEFA, primind primul său meci la centru în grupele Europa League, Everton - Kuban Krasnodar.
De altfel, UEFA a trimis ca observator un fost nume mare al arbitrajului european - portughezul Vitor Melo Pereira.
Istvan Kovacs (foto) va fi ajutat de asistenţii Mikloş Nagy, Aurel Oniţă, adiţionalii Marius Avram, Adrian Comănescu şi rezerva Vasile Marinescu. Partida va avea loc joi, 11 decembrie, de la ora 22.05, ora României, va avea loc pe "Goodison Park" din Liverpool şi va fi ultimul meci internaţional al asistentului Aurel Oniţă, după o carieră internaţională de 11 ani, asupra căreia voi reveni. Detalii despre stadion şi oraş - aici.
Istvan Kovacs a mai arbitrat vreuna dintre cele două echipe: BATE Borisov - Everton 1-2, adiţional, pe 1 octombrie 2009, în grupele Europa League.
De asemenea, tânărul arbitru din Carei a mai fost în Anglia: Fulham - ŢSKA Sofia 1-0, adiţional, pe 3 decembrie 2009, în grupele Europa League; Tottanhem Hotspur - Lazio Roma 0-0, adiţional, pe 20 septembrie 2012, în grupele Europa League.
De-a lungul timpului au mai fost brigăzi româneşti care au condus partide în care a fost implicată vreuna dintre cele două echipe: Kuban Krasnodar - Motherwell 0-0, pe 8 august 2013, în turul al treilea preliminar al Europa League, Cristian Balaj - Octavian Şovre, Ovidiu Artene - Sebastian Colţescu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu