vineri, 6 martie 2015

Sportul de performanţă va putea fi finanţat de la bugetul local. Totul e să se şi vrea!

La mijlocul acestei săptămâni, în şedinţa Guvernului României s-au adus o serie de modificări la Legea Sportului 69/2000, cea mai importantă dintre acestea fiind că "prin Hotărâre de Consiliu Local / Judeţean se pot finanţa de la bugetul local / judeţean structurile sportive din sportul de performanţă, sport care este de interes naţional şi nu de interes general, în sensul Legii 350/2005 privind regimul finanţărilor nerambursabile".
Practic, mai pe româneşte, Consiliile Locale sau Judeţene dacă vor şi dispun de fondurile necesare, pot sprijini sportul de performanţă.
Măsura vine după ce mai multe cluburi de fotbal din Ligile a 2-a şi a 3-a, care erau finanţate de la bugetele locale, au avut serioase probleme după controale ale inspectorilor Curţii de Conturi.
Pentru Câmpina, această măsură legislativă vine târziu, după ce numai în acest mandat început în 2012 s-au distrus două echipe de fotbal (Unirea şi CSM), ambele din Liga a 3-a, şi una da handbal (HCM), care evolua în Divizia A. Sigur, Câmpina încă mai excelează şi la alte sporturi - atletism, motocros, arte marţiale, astfel încât din toată această paletă de discipline sportive (e drept, nu prea largă), dacă ar exista bune intenţii, aleşii ar avea de unde să... aleagă. Acum, rămâne de văzut în ce măsură reprezentanţii administraţiei locale care nu vor fi ocupaţi să dea cu subsemnatul pe la DNA vor avea voinţa necesară pentru ca municipiul Câmpina să aibă din nou sport de performanţă! Că bani sunt destui...

12 comentarii:

  1. Ne puteti spune dvs. de unde stiti ca sunt bani destui? Si unde sunt tinuti de Primaria Campina de nu au fost folositi pentru alte activitati necesare orasului? Sa se fi rezolvat toate problemele orasului iar noi nu stim ori suntem orbi de au mai ramas si bani destui de nu au autoritatile locale ce sa mai faca cu ei?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, sigur ca va pot spune de unde stiu ca sunt bani destui, chiar daca tonul mi se pare oarecum inadecvat. Nu trebuie decat sa va uitati cu atentie peste bugetul local, aflat inclusiv pe site-ul institutiei si veti vedea cu siguranta ca sunt bani. Totul este sa ii cheltui eficient si sa iti stabilesti bine prioritatile!

      Ștergere
    2. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

      Ștergere
    3. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

      Ștergere
  2. La karate au luat copii din Campina la campionatul national 18 medalii,imclusiv locul 1.Felicitari domnului antrenor Timofte de la club Aiko.

    RăspundețiȘtergere
  3. Indiferent cat de "multi bani" sunt la buget, Campina are probleme pe termen mediu si lung, in sensul ca populatia se micsoreaza si imbatraneste de la an la an. Campina are nevoie de oameni cu viziune nu viitori/potentiali puscariasi, are nevoie infrastructura, de investitori , de locuri de munca, in niciun caz nu are nevoie de niste neica nimeni care sa dea cu piciorul in minge la nivel de "performanta" platiti de la bugetul local.
    In ceea ce priveste modificarea legii lui peste prajit e doar o alta scamatorie prin care se mai scurg bani de la buget, inca o teava prin care parevenitii sug resursele contribuabilior.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. In mare parte aveti dreptate in privinta problemelor Campinei. Dar, totusi, si sportul merita o sansa! Nu e pacat ca de la un oras cu mai multe echipe de fotbal, cu echipe de handbal, volei, baschet, motocros si cate si mai cate, acum sa ne multumim doar cu privitul la televizor?! Campina va avea nevoie mereu de infrastructura, dar acei "neica nimeni" care sa dea cu piciorul intr-o minge ar putea fi si copiii dvs care astfel fac sport, cresc si se dezvolta armonios! Dezvoltarea unei societati nu sta doar in drumuri si canalizari! Si credeti ca prin aceste lucrari de infrastructura nu se "scurg" bani de la buget in buzunarele unor "parveniti"?

      Ștergere
    2. Cat sport faceți dumneavoastră? Știți ce înseamnă dezvoltarea fizica generala sau specifica? Stiti ce înseamnă bucuria unui copil prin joc? Știți ce înseamnă sportul pentru sănătate? Sau probabil e mai usor cu tableta si ne trezim cu copiii la 14-15 ani amotrici sau cu scolioza si cifoza? Probabil ca sunt întrebări fără răspuns... Dar ar trebui sa va pună pe gânduri.... Amotricu..

      Ștergere
    3. @ N Alexandru: corect, si acolo(in proiecte de infrastrucura) se fura la greu, e o problema eterna a fondurilor publice, dar asa ramanem cu ceva, ma uit la pasajul de pe dn1, e ceva concret care va ramane zeci de ani acolo.Chiar nu conteaza ca in Campina au fost nu stiu cate echipe de fotbal. Hai sa o luam la modul concret, Navodari a avut echipa in prima liga... Se aud greierii... Cu ce s-a ales orasul? Cu gauri in buget. Nu este adevarat ce spune nenea de mai jos, ca nu se mai dezvolta fizic copiii daca nu vine un primar sa le dea bani sa dea cu piciorul in minge,sportul se poate pratica in orice imprejurare de catre oricine, competitii intre scoli, licee,la nivel individual. Cine te opreste sa faci sport? Nimeni. Din partea mea Campina poate sa aiba si 7 echipe de fotbal, cate una pe fiecare cartier, dar sa fie mediu privat.

      Ștergere
    4. Va respect punctul de vedere, chiar daca nu sunt de acord in totalitate cu el. Mi se pare ca toata lumea ar trebui sa inteleaga ca este nevoie si de sport.. In privinta mediului privat, va intreb doar atat: care mediu privat?

      Ștergere
  4. Sanatatea unei natiuni este importanta.Dece "fraierii de americani " au facut din sport o
    prioritate nationala? Un popor "educat" prin sport e mai sanatos,sistemul medical e mai degrevat de oameni bolnavi ,cu probleme cardiovasculare mai putine ,obezitate redusa s.a.m.d.Copii educati prin sport sunt mult mai deschisi la lucrurile reale din viata de zi cu zi si implicati in tot ce se petrece in jyrul lor.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Despre care americani vorbesti? Poate de aia din Sud, adica de brazilieni, chilieni, argentinieni, ca aia din Nord impreuna cu Mexic sunt cei mai obezi omeni de pe planeta in mod oficial nu e doar o parere personala.

      Ștergere