duminică, 19 aprilie 2015

"Liga lu' Lică". Găzarul Surani - Tricolorul Breaza 0-1

În această dimineață, formația brezeană a reușit să-și ia revanșa după înfrângerea suferită în turul stagiunii în fața jucătorilor din Surani, câștigând, pe terenul de la Bălțești, la limită, 1-0, după un meci în care fotbaliștii antrenați de Marius Vișan au ratat o serie consistentă de ocazii de gol. Partida a început pe contre, primele minute fiind mai mult unele de tatonări, pentru ca prima șansă concretă de gol să aparțină gazdelor, în minutul 20, dar neinspirația unui jucător al gazdelor în fața porții lui Petrescu a făcut ca acesta să se pripească și să trimită un șut slab, prins fără probleme de portarul oaspeţilor. Replica brezenilor nu s-a lăsat mult așteptată, iar la faza următoare, Șovăială a scăpat singur cu portarul advers și a trimis un șut din interiorul suprafeţei de pedeapsă, mingea lovind bara. Ocaziile au continuat pentru formația oaspete, dar fie intervențiile inspirate ale portarului advers, fie ghinionul sau imprecizia jucătorilor antrenați de Marius Vișan a făcut ca scorul pauzei să fie 0-0. În mitanul secund, jocul s-a desfășurat pe aproximativ aceleași coordonate, gazdele încercând să pună pericol mai mult prin mingi lansate din propria jumătate, dar, de fiecare dată, Petrescu a dat siguranță coechipierilor săi. 
În schimb, la poarta celor din Surani, ocaziile au curs una după cealaltă - mai întâi, în minutul 50, Florin Istrate a trimis puțin pe lângă o lovitură liberă de la 30 de metri, pentru ca, 3 minute mai târziu, Bunea să trimită cu capul din poziție ideală în brațele portarului advers; mai apoi, în minutul 60, după o centrare excelentă venită de la Vintilă, Șovăială a pus latul din 6 metri dar portarul advers a reușit să pareze, fiind urmat, pe lista ratărilor, de Florin Istrate, care a trimis impecabil o lovitură liberă de la 25 de metri, dar mingea s-a oprit la încheietura barelor din drumul spre vinclul porții gazdelor.  Astfel, după aspectul jocului, majoritatea spectatorilor se gândeau la o posibilă reeditare a partidei din tur, când formația brezeană a fost de asemenea la cârma jocului, dar a pierdut nemeritat. În schimb, în minutul 72, Voinea a trimis o pasă peste apărarea adversă, mingea a ajuns la Vintilă, care a trimis pe lângă portarul advers ieșit în întâmpinare, mingea a lovit bara, dar a ajuns la Ciprian Chivu (foto), care nu a iertat și a trimis în plasa porții adverse. Formația pregătită de Marius Vişan nu s-a retras după acest moment, continuând atacurile la poarta adversă pentru a încerca un gol care să liniștească lucrurile, în timp ce gazdele au încercat din răsputeri să egaleze, obținând chiar și un penalty în minutul 81, pe care Petrescu l-a apărat, însă, cu sânge rece.
Tricolorul Breaza: Petrescu - Brânzea, Soreanu (32 Coman), Basma, Voinea, Urdea (59 Vintilă), Bunea (cpt.), Chivu, Alexe (90 M. Duricu), Șovăială, Istrate (87 Mușea). Rezerve neutilizate: D. Constantin - Cârciu.
Sursa text şi foto: csotricolorulbreaza.blogspot.ro.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu