luni, 11 mai 2015

Ceva e putred în fotbalul prahovean!

Am scris în repetate rânduri despre situaţia fotbalului prahovean, una putredă, atâta vreme cât întreaga activitate este condusă aşa cum este condusă, atâta vreme cât echipele se mulţumesc că astăzi nu sunt ele victima arbitrajelor sau abuzurilor comisiilor lu' "Don Lică", iar când le vine rândul nu prea mai au cui să se plângă...
Spiritele s-au mai inflamat după etapa din week-end-ul trecut. Pe de o parte, conducerea clubului CS Blejoi a criticat în termeni duri arbitrajul lui Viorel Căunei, discuţia ajungând repede la vârful CJA. De partea cealaltă, mai mulţi arbitri au transmis un protest "Împăratului Marean", în care acuză "tratamentul total neadecvat al conducătorilor echipei CS Blejoi la adresa arbitrilor".
Astfel, pe masa "împărăţiei" lu' "nea Marean" şi, implicit, a "JAF"-ului lu' "Don Lică" se află o "castană" fierbinte, cu care să vedem dacă se va "arde" cineva.
Dar să vedem ce s-a întâmplat... Preşedintele CS Blejoi, fostul arbitru din primul eşalon Gheorghe Biziniche (foto), a declarat: "Delegarea acestui arbitru (n.n. - Viorel Căunei) la meciul nostru de la Văleni a fost una total neinspirată. Am avut cel puţin 5 faze în care am fost dezavantajaţi. Nu doream decât ca din cinci faze clare să primim şi noi măcar două! Nu vreau să cred ceea ce mi-a zis un fost fotbalist de la Văleni, om la 60 de ani, care mi-a recunoscut că este de notorietate că Marian Deaconu are arbitri protejaţi, pe care îi trimite la anumite meciuri. Încă mai vreau să cred că pot avea o relaţia cordială cu Marian Deaconu, chiar dacă văd că nu mai vrea să răspundă la telefon sau la mesaje. Indiferent de ce funcţii au deţinut de-a lungul timpului, oameni ca Dan Petrescu, Ilie Coţ, Adrian Porumboiu, Cornel Dinu sau Alexandru Deaconu se bucură ori de câte ori aveam ocazia să comentăm despre fotbal, în schimb,
Marian Deaconu (foto dreapta) nu-mi mai răspunde la telefoane, ceea ce mă face să cred că ceea ce mai spun unii şi alţii s-ar putea să fie adevărat..."
De partea cealaltă, aşa cum spuneam, opt arbitri (printre care - Sergiu Târşoreanu, Ionuţ Neagu, Laurenţiu Piciu, Bogdan Zahiu, Alin Gheorghe, Mihai Safta, Viorel Căunei, iar lor li s-ar mai putea adăuga şi alţi cavaleri ai fluierului care conduc meciuri la "judeţ") au înaintat un protest "Împăratului Marean", în care printre altele se afirmă: "Protestul nostru se îndreaptă către comportamentul total neadecvat al conducătorilor echipei CS Blejoi la adresa noastră şi la acuzele total nefondate ale acestora legate de integritatea morală a celor care conduc meciurile acestei grupări". Cei opt arbitri nu fac referire în protestul lor şi la vreo formă concretă în care au de gând să-şi exprime public nemulţumirea faţă de conducerea CS Blejoi sau este mai degrabă o chestiune internă, de informare a "Împăratului". De urmărit...
Acum, rămâne de văzut în meciul de mâine, din etapa intermediară, cum se vor "înţelege" conducătorii formaţiei CS Blejoi cu arbitrul Mădălin Dicu, cel care va conduce partida cu AFC Brebu. Oricum, indiferent dacă mâine spiritele se vor încinge la maximum sau se vor mai domoli, este clar că ceva e putred în fotbalul prahovean... Şi cum peştele de la cap se-mpute...

32 de comentarii:

  1. Eu nu as numi "arbitrii protejati" pentru ca nu pot numi "protejare" cand esti sunat de martea de persoane din cadrul"JAF-ului"si ti se da de ales, citez:"sambata esti delegat la meciul dintre echipa A si echipa B trebuie sa bata echipa A. Am refuzat si drept cosecinta am "frecventat" liga C si delegat la diatante f mari.asta este Lica si Deaconu.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. puteti da numele echipei care trebuia sa castige? atat, fara alte detalii

      Ștergere
  2. Mai intai cei de la Blejoi sa-si puna un antrenor capabil sa le arate si sa-i invete ceva pe jucatorii echipei si abia apoi sa se lege de arbitraje.Daca intr-un joc nu ai decat 1(un)sut pe poarta ,cum poti castiga ? Cu 5-6fundasi pe teren,fara un mijlocas "meserias" care "sa vada si conduce jocul" nu poti avea pretentii.Oare de ce la cei de la Boldesti se poate si la ei NU? Cred ca s-au strans prea multi "ATOATESTIUTORI SI DORITORI DE CEVA CASTIGURI RAPIDE SI SIGURE" pe langa echipa din Blejoi ,iar acest lucru va dauna acesteia. Cei care au inceput sa strige HOTII vor doar sa vada CINE TREBUIE DIN PRIMARIE CA VEZI DOAMNE FAC SI EI CEVA PE ACOLO......

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Amice, te bagi in seama aiurea. CS Blejoi este pe locul 2 cu 17 victorii si 80 de goluri marcate.

      Ștergere
    2. Amice esti pe locul 2 unde nu ajungi nicaieri bani cheltuiti degeaba asa ca mai usor

      Ștergere
    3. Curajul... anonimului! Semnati-va cu numele real si apoi comentati! Altfel, nu ve crede nimeni!

      Ștergere
    4. C va mai doare

      Ștergere
  3. Toti arbitri care sunt pe lista asta ar trebui sa aibe decenta sa se lase si sa ne lase in pace! Unii sunt prea batrani si prea hoti, altii sunt prea tineri si prea pusi pe capatuiala. Prefer sa greseasca unul mai tanar, dar care nu vine sa ma fure ca alde Tarsoreanu! Si tot el sa fie cu nasul pe sus si cu tupeu!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sunt si arbitri tineri dar nu sunt delegati de" Imparat ", de exemplu la concursul de anul acesta au promovat si 2 arbitri tineri Sebastian Dima si Bogdan Ciocoiu ambii din Ploiesti , dar nu au avut jocuri la liga A , foarte dubios ! Se prefera sa dam arbitri vechi fara nicio sansa sa promoveze . Oare de ce Dicu are 2 jocuri consecutive la liga A ?? Nu stiu daca stiti dar duminica la meciul Podeni Noi cu Steaua Sangereu Dicu Madalin a facut praf meciul , 1 lovitura de pedeapsa neacordata si 2 eliminari neacordate , dar are 2 meciuri la liga A consecutive ! Ce sanse de promovare mai are Dicu , Neagu Barziloiu si alti? Oare de ce arbitrii tineri care au demonstrat la teste alearga scriu binisor nu primesc meciuri ?

      Ștergere
  4. Vom analiza acest protest al arbitrilor, vom cere o intrevedere cu conducerea AJF si CJA, dar si cu protestatarii, sa lamurim lucrurile. Daca lista e corecta, ma surprinde un singur nume, Bebe Zahiu, caruia noi nu i-am reprosat niciodata nimic. Despre restul, putem discuta. Mult.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. In privinta listei, acestea sunt numele care apar pe protestul inaintat "Imparatului". Despre Bebe Zahiu, cel putin teoretic, un arbitru poate fi nemultumit de relatia cu conducatorii unei echipe, fara ca acestia sa ii fi reprosat ceva vreodata... Despre restul, intr-adevar, se poate discuta mult, dar eu cred ca hiba nu e la arbitri, ci la seful lor... E doar o parere!

      Ștergere
    2. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

      Ștergere
    3. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

      Ștergere
  5. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  6. Va spun eu de ce , pentru ca un arbitru tânăr ar arbitra exact ce ar ști eu , chiar daca ar greși ar face-o din lipsa de experienta nu dint-un mod voit cum fac alti . Un arbitru tanar ar arbitra exact ce vede ce știe ! In schimb arbitri de casa a lui Lică si Imparat stiu cine trebuie sa câștige ! Noi suntem devina cluburile! Chiar daca noi beneficiem astăzi de un arbitraj pro , maine o sa fim victime ! Trebuie sa ne unim si sa cerem demisia Împăratului ! Daca vrem sa schimbam ceva .....chiar daca astăzi noi câștigam cu arbitri , mâine o sa fim victime . De aceea s-a ajuns la asta ! Un conducător de club ....

    RăspundețiȘtergere
  7. domnilor wow care sunt acei arbitri ...pai nici nu aveam niciun dubiu ca printre ei s-ar afla caunei , tarsoreanu ( aoleu daca m-ar arbitra acasa ) , safta , piciulica si atotstiutorul neagu...apropo anonim 21.55 nu intra tu in polemica cu d-l Mainea ca n-ai nicio sansa e prea inteligent pt tine stai linistit, iar cs blejoi e o echipa de respectat in prahova nu e chiar asa . Cei ce la blejoi au o conducere cu oameni grei in fotbalul prahovean si e si normal sa nu accepte sa-si bata joc de ei indivizi ca tarsorenu de exemplu ... de ce oare printre acesti "mari fluierasi " nu sunt si illyes , amoraritei , vali dumitru ??? rusine imparate marean nivelul arbitrajului mult sub nivelul mandatului d-lui Nica . UN OFICIAL AL UNUI CLUB CU TRADITIE IN LIGA A PH.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Singurul club de traditie este petrolul restul de la liga a niste taranusi fara rezultate

      Ștergere
  8. Mai lasa-ma si cu Biziniche... A fost arbitru bun, nimic de zic, dar de-al Cooperativei! A disparut ani buni din fotbal si acum vine sa dea lectii!? Daca am putea compara arbitrajele de atunci, am vedea ca ce se intampla acum e floare la ureche. Atunci, iti spunea de cum intra pe teren: "Azi nu e ziua ta!" Si stiai ca nu ai ce sa-i faci, te facea ca la Nufarul!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. As vrea sa vad un comentariu de-al d-lui Biziniche, la comentariul acestui domn. S-a gasit "hotul" sa strige "hotii"!. Poate si domnul care tine acest blog sa confirme afirmatia de mai sus? ca am inteles ca a fost arbitru si probabil a arbitrat cu "tinerii" generatiei domnului Biziniche.

      Ștergere
    2. Ce imi place mie cand un fost arbitru, ajuns conducator, se vaita ca e furat de arbitri! Sa vada si el cum e, ca si ei cand ne furau si radeau cand noi ne rupeam picioarele, acum sa vada ce bine e!!!

      Ștergere
    3. pt anonimul de la 12.33 - nu am ce sa iti confirm eu tie sau nu. Ce am avut de spus, eu spun aici. Si atata vreme cat nu sunt multi ca mine, care sa spuna ce spun eu, nu cred ca trebuie sa iti confirm eu tie afirmatii sa nu!

      Ștergere
    4. Nu este nevoie de confirmari domnule Neculai, omul stie bine ce spune si eu la fel, nu este prima oara cand aud: AZI NU ESTE ZIUA VOASTRA!. Insa in general omul, prin definitia lui, alege sa fie subiectiv. Intelegem, noi cititorii, parerea dansului, dar acum vreo 3-4 ani, daca nu ma insel, cand aceasta echipa era promovata abuziv de catre Don Lica, cum dvs il numiti, tocmai in Liga A, conducatorii acestei echipe nu sareau de "fund in sus" ca intr-un fel erau avantajati fata de altii care castigasera pe teren promovarile, cum a facut Tufeniul, dar sar acum cand un arbitru, sau mai multi arbitri gresesc la meci de-al lor. Imi aduc aminte de un meci sustinut contra Avantului din Maneciu, pe moderna arena din Blejoi, arbitrat de Oprea, in care cei din Maneciu au fost facuti "praf". Nu i-am auzit comentand atunci. Daca tot tragi un semnal de alarma asupra arbitrajului trage-l si atunci cand esti furat dar si atunci cand esti avantajat. Nu credeti?

      Ștergere
  9. De ce nu or avea arbitrii batrani bunul simt sa se lase? Daca chiar vor sa arbitreze de placere sa o faca ca Marin Marcel sau Nae Iosif la juniori si Liga C PRAHOVA. Normal, ei au alte interese, iar nea Marean tocmai de aia ii si tine ca isi face jocurile cum vor muschii lui! Urat!

    RăspundețiȘtergere
  10. De ce nu se lasa batranii? pentru c nu ar mai avea cine sa va arbitreze. Nu vedeti ca nu sunt arbitrii tineri. Faceti o statistica si vedeti cati s-au lasat dupa ce au arbitrat cel mult un campionat cap coada. Pentru ca voi conducatorii de cluburi ii injurati scuipati si poate chiar ii loviti. Daca un arbitru tanar greseste este prost nu e capabil sa se lase, iar atunci cand un arbitru bun greseste va furat. Daca stiti ca va furat ca a luat bani de la adversari de ce nu declarati aici ?De ce nu va strangeti toti conducatorii si cereti intai demisia lui Lica , dupa care schimbati si conducerea CJA. De ce cereti demisisa doar lui Marean, poate pentru ca nu va raspunde la telefoane si schimbandu-l doar pe Marean, urmatorul presedinte va va canta in struna?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mi-ai cam luat vorbele din gura :)

      Ștergere
    2. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

      Ștergere
  11. Da echipa era FC Banesti care juca impotriva unei echipe care deranjaze JAF ul

    RăspundețiȘtergere
  12. Desi nu ma mai mira nimic, continua sa ma uimeasca numarul mare de prosti! Cu toate ca nu e bine sa te pui cu unul care are singurul neuron foarte odihnit, spun pentru o singura data: nu, nu vreau sa iau nici o functie! Doar un mare prost ar putea crede asa ceva!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

      Ștergere
  13. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

      Ștergere
  14. Mi-ar placea un articol in care sa spuneti "teoretic" cine ar mai arbitra jocurile de la Liga A, dar si celelalte daca s-ar lasa "batranii". Chiar sunt curios ce va iesi!

    RăspundețiȘtergere