luni, 18 mai 2015

Martin Atkinson arbitrează finala Europa League

Pe 27 mai, la Varşovia, are loc finala Europa League, în care se vor întâlni Dnipro Dnipropetrovsk şi FC Sevilla. UEFA a încredinţat acest meci englezului Martin Atkinson (foto), unul dintre arbitrii pe care eu personal îi apreciez cel mai mult şi de la care consider că mulţi arbitri români ar avea ce învăţa - discreţie, calm, eficienţă şi o gestionare a jocului aproape fără cusur.
Martin Atkinson s-a născut pe 31 martie 1971, locuieşte la Leeds şi se află din anul 2006 pe lista FIFA. Atkinson a mai arbitrat la Varşovia, pe 3 octombrie 2013, Legia Varşovia - Apollon Limassol 0-1, în grupele Europa League.
Paradoxal pentru valoarea sa, Atkinson nu a arbitrat la nici un turneu final, fiind prima sa finală continentală. A mai condus partide în care au fost implicate finalistele actualei ediţii a Europa League: FC Sevilla - VfB Stuttgart 1-1, pe 4 noiembrie 2009, în grupele Champions League; FC Sevilla - Villarreal 2-1, pe19 martie 2015, în optimile actualei ediţii din Europa League. Precedentul meci internaţional condus de englez a fost pe 5 mai, semifinala Champions League, uventus Torino - Real Madrid 2-1.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu