luni, 2 mai 2016

Ovidiu Haţegan şi Teodora Albon au fost delegaţi la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro!

După ce anul trecut a arbitrat în Noua Zeelandă la Cupa Mondială Juniori sub 20 ani, iar în acest an face parte din lotul care va conduce partide la EURO 2016 din Franţa, Ovidiu Haţegan a mai primit o veste mare - va arbitra la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, din august!
Ovidiu Haţegan va face brigadă cu asistenţii Octavian Şovre şi Sebastian Gheorghe, iar din total celor 16 arbitri prezenţi la Rio, ceilalţi europeni sunt Cuneyt Cakir (Turcia), Serghei Karasev (Rusia), Antonio Mateu Lahoz (Spania) şi Clement Turpin (Franţa).
Arbitrajul românesc la nivel masculin revin la Jocurile Olimpice după o pauză de 32 ani! Atunci, în 1984, un alt arădean, Ioan Igna, conducea partide de la Jocurile Olimpice de la Los Angeles. A arbitrat la centru jocul Arabia Saudită - RFG 0-6 şi la linie în partidele: RFG - Maroc 2-0, RFG - Brazilia 0-1, în grupe. A mai fost arbitru de rezervă la jocul SUA - Costa Rica 3-0, în grupe.
România va fi prezentă şi la nivelul fotbalului feminin cu două arbitre - centralul Teodora Albon şi asistentul Petruţa Iugulescu. Pentru arbitrajul românesc feminin pauza de la Jocurile Olimpice a fost ceva mai mică, în 2004, la Atena, oficiind Cristian Babadac. Aceasta a condus jocurile China - Mexic 1-1, SUA - Australia 1-1, ambele în grupe, şi fost rezervă la Germania - Nigeria 2-1, în sferturi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu