miercuri, 19 octombrie 2016

Tunurile pe Deaconu?!

Ultimele etape din Liga A au adus o proliferare a nemulţumirilor faţă de arbitraje, ţinta devenind preşedintele Comisiei Judeţene de Arbitri, Marian Deaconu (foto).
CS Cornu s-a plâns de arbitrajul lui Doralin Bârziloiu pe "Ilie Oană", vălenarii s-au plâns de prestaţia lui Ovidiu Oprea la Băicoi, acelaşi arbitru a fost criticat de băneşteni după meciul de la Blejoi, iar toţi arată cu degetul spre Marian Deaconu şi spre şeful AJF-ului, Silviu Crângaşu. Dar acesta din urmă este ales, aşa că este mai greu de dat jos, dar Deaconu pare o ţintă mai facilă, mai ales că din punct de vedere al comunicării publice, actualul şef al arbitrajului prahovean este... sublim, dar lipseşte cu desăvârşire (ca să ne menţinem sub semnul lui Caragiale).
Dar cea mai dură replică împotriva lui Deaconu a devenit de la Florin Stăncioiu, antrenorul formaţiei Tricolorul Breaza,
care a scris pe o reţea de socializare că la meciul echipei sale din deplasare cu Unirea Cocorăştii Colţ "Deaconu a stat după un colţ de clădire, din care nu vedea tot terenul. Practic, pe unul dintre asistenţi nu l-a văzut tot meciul, doar la cabine! Incredibil, aşa ceva nu mai poate dura la nesfârşit, mai ales că sunt câţiva arbitri - Piciu, Neagu şi Căunei, care ar trebui să aibă decenţa să se retragă".
Şi aici intervine de fapt marea problemă a arbitrajului prahovean. De câţiva ani buni încoace, nimeni din CJA nu se mai preocupă să atragă tineri spre arbitraj, iar - inevitabil - s-a ajuns în situaţia hilară de a fi nevoie de cuplarea partidelor pentru a avea aceiaşi brigadă, astfel încât să fie acoperite toate meciurile. În aceste condiţii şi pentru a se pune la adăpost, Deaconu deleagă într-o veselie arbitri cu o medie de vârstă mai aproape de cea a pensionării. Cred că a venit vremea schimbării generaţiilor, inclusiv la nivelul conducerii CJA şi cred că echipele ar accepta mai uşor eventuale greşeli ale unor arbitri tineri, decât ale celor care fluieră acum aproape etapă de etapă!
Şi cred că se mai impune o precizare: textul de faţă trebuie privit doar ca un punct de vedere! Atât şi nimic mai mult!

10 comentarii:

  1. Se promoveaza si tineri... baiatul lui Neagu acest Matusalem al arbitrajului.

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu vreau sa contrazic lumea, dar tin sa va spun ca d-l Deaconu vede foarte bine si are "miros" cand vine vorba de faze petrecute pe terenul de joc. Sunt un fost arbitru cu peste 700 de jocuri in picioare si la un meci la Mislea la care am fost delegat cu dansul observator, ca si asistent am avut o faza la limita. Nu am fost sigur ca a fost ofsaid si am lasat faza sa curga. Dansul se afla la jumatatea terenului, la nivelul acestuia. Nimeni nu mi-a zis nimic, dupa cum spuneam nici eu nefiind sigur ca a fost ofsaid nu am ridicat steagul. Singurul care mi-a zis a fost observatorul la sfarsitul jocului.
    Avand experienta pe care o are poate sa vada o greseala de arbitraj indiferent din ce loc al terenului s-ar afla. Dupa cum va spuneam experienta ma face sa zic ofsaid, indiferent de unde as sta, inainte ca asistentul sa ridice steagul de foarte multe ori (odata cu introducerea principiului asteapta si vezi). Daca eu am 700 de jocuri arbitrate va dati seama cate are dansul.
    PS1: Deci daca urlam doar asa ca sa ne aflam in treaba pe o retea de socializare, doar ca sa iesim in fata, ca domnul "DIACONU" (nota autorului: numele lui este Marian Deaconu) ERA NUSH CUM SI NUSH CE... mai bine ne-am vedea de lungul nasului si am invata si sa scriem corect romaneste inainte sa facem circ doar de dragul circului si a publicitatii, ca urmeaza meciul cu Petrolul si se teme ca ar fi prajit si el de arbitri.
    PS2: Odata cu intrarea Petrolului in LIGA A toata lumea sare la gatul arbitrilor ca avantajeaza Petrolul si ca s-ar fi ucis competitia. Eu as zice sa va fie rusine, ce COMPETITIE domnule, car nimeni nu isi anunta intentia de promovare ca nu au bani pentru a merge mai departe. Atata timp cat tu ca echipa dai jucatori la Petrolul pentru a promova, de ce dracu iesi in presa (a se citi pe o retea de socializare) cu misto-uri ieftine?
    PS3: Pentru colegul antrenor al lui Adrian Mutu care ironizeaza ieftin arbitrajul lui Doralin, as spune ca daca doreati sa castigati, o puteati face indiferent cat ar fi pus-o Doralin pe var. Rosul, care trebuia acordat, cand jucatorul d-vs loveste cu cotul in gura nu il vedeti, ca va uitati prin tribune ca sa vedeti coregrafiile 3D ale galeriei urmasilor lui Caragiale, iar ochelarii vi s-au spart de la fluierul puternic al domnului GOE in orasul autorului sau. Si asta este una din fazele pe care le-a avut iar decizia a fost "pentru" dumneavoastra. Deci eu as fi MUTU-Lica macar pentru asta!
    PS4: Sandule in general sunt de acord cu tine, dar cred ca Deaconu nu le zice arbitrilor cum sa fluiere sau le da teme de acasa, pentru ca acestia sa se prezinte la joc cu lectia invatata. Si nu Deaconu ii indeparteaza pe arbitri de la arbitraj! Daca toti ar alerga, ar invata (si nu s-ar face de ras la examene fie ele locale sau nationale), cred ca nu ar mai fi fosile care sa arbitreze. Remacati-va fratilor la jocuri, scrieti de 10, si alergati precum caii ;i veti avea jocuri, dar daca voi sunteti praf, la examene scoateti niste perle de care radeti si voi insiva, iar la probe va prezentati ca niste gloabe ce sa faceti? Pe voi se pune accentul pe mai departe, din pacate!
    Arbitri nu mai vin la arbitraj din varii motive:
    1. parintii le dau destui bani,
    2. sunt scuipati / injurati / batuti de "oamenii de fotbal" din Prahova,
    3. sunt vazuti ca si paria de societatea in care traim,
    4. daca gresesc odata se face circul acesta ieftin (si nu din partea ta)
    si exemplele pot continua.
    In incheiere as spune ca daca vei aduce pe cineva gen Cristi, Ionut Borcan, nu cred ca ar lucra cu presedintele AJF, care dupa cum ai afirmat este greu de dat jos. Iar daca l-ai inlocui pe Marian, doar de dragul de a fi inlocui, cu una din umbrele lui Deaconu, scuza-ma, dar presedintele actual are 2 clase peste oricare din ele.
    La fel ca si tine o parere!
    Titel

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Titele...nea Marean nu are coloana vertebrala. Din moment ce a cedat presiunii si a schimbat arbitrul e clar ca a devenit papusa.Cornu nu castiga niciodata la Petrolul dar cum i-a facut doralin la breaza e normal sa-l atace.Si cand joci in teren cu mai multi juniori decat are petrolul legitimati(juniori)..e rusinos ce a facut doralin. Pestele de la cap se impute...si cum cja/ajf-ul sunt aproape de hale.....

      Ștergere
    2. Eu cred ca tu nu l-ai vazut pe cel care era nominalizat sa arbitreze acest joc, cum arbitreaza :P. Daca nu ma insel chiar aici era contestat de echipele de prin partea Campinei care activeaza in esalonul de elita judetean. Sa fim seriosi. Repet Doralin a gresit, dar nu cred ca a facut-o intentionat. Daca era contra Cornului intra cu rosu direct la faza respectiva a cotului. In afara de penalty nu cred ca i se poate reprosa ceva.
      Cei care il cunosc pe Marian stiu ca face doar ce are el in cap indiferent daca i se spune una si alta. Oricum este discutie lunga si poate nu ajungem la nici un consens, asa ca inchei aici.
      Titel

      Ștergere
    3. Bai Titele la meciul nostru de pe Ilie Oana d-l președinte lică le dădea la pauza indicații celor de la petrolul la pauza gen "sa desfacă jocul pe margini ", sa intre mai tare la adversar etc. Ți se pare normal??? Mai lasa-ti-ne dreaq cu petrolul vostru, mare proiect cu cica talentele din ph când colo si-aduce Claudiu Tudor toți mercenarii lui. Rușine!!! Am fost abonat la petrolul dar sincer a ajuns sa ne fie scârbă.UN OFICIAL AL UNEI ECHIPE DE LIGA A Ph.

      Ștergere
    4. Stimate domn oficial, eu l-am adus in discutie doar pe Deaconu, ce treaba am eu cu Lica?
      Sau dumneavoastra credeti ca daca Lica e la conducerea AJF, Marian este subordonatul lui, arbitri sunt subordonatii lui Marian, morisca se invarte si Petrolul castiga? Daca da, va rog sa recititi ultima fraza a comentariului anterior, legat ce cei care il cunosc pe Marian.
      Daca incurcam marfa cu ambalajul ne agitam degeaba.
      PS: Nu te supara, dar cand talentele prefera alte echipe din motive personale, atunci nu mai este treaba noastra si trebuie adus ceva de calitate, indiferent de unde sunt. Exemplele cele mai bune fiind Ciobanu - talent, care cu siguranta ar putea juca chiar si la Liga a II-a minim, Ad. Gheorghe - cel mai bun portar din Liga A dupa parerea mea, Lambru - golgheterul campionatului si exemplele pot continua. Eu zic sa ne bucuram de competitie si de faptul ca vin suporterii la stadion sa vada Petrolul, ca si asa nu vrem sa promovam mai departe, deci de ce tulburam apele?
      PS2: Mie unu mi-a fost rusine ca Paulestiul nu s-a dus mai departe, desi clar aveau cel mai bun lot. Faceti domnule performanta nu va bucurati doar ca jucati in Liga A. Totusi performanta nu se face pe burta goala, din pacate!
      PS3: Fazele cand Lica face si drege, Negoitescu isi doneaza public baremul de arbitraj, etc sunt actiuni personale care trebuie judecate personal, fara sa o punem de o telenovela!
      Acelasi,
      Titel

      Ștergere
  3. În ceea ce-l privește pe Deaconu da îți spun eu ca e cu totul subordonat lui Lică iar despre exemplele tale cu acești fotbaliști știi tu de ce nu au dorit sa rămâna la marele petrolul? Eu cred ca portarul Blejoiului este un băiat cu caracter care a mirosit el ceva necurat pe la club de nu a vrut sa rămână iar Lambru este cu 3 clase peste Vintila sau Nae de ex dar băiatul asa a fost sfătuit de tatăl sau și cred ca a făcut alegerea cea mai buna. Oricum în scurt timp va desființați stai cuminte și apropo numai înjurați voi pe Dinamo sau Steaua ca voi sunteți în rahat pana în gat sunteți la ani lumina distanta de ei. Creșteți voi tinerele talente din ph gen Cl Tudor care-i înjură pe toți sau Dan Chirita. Sunteți o rușine.

    RăspundețiȘtergere
  4. Stimate domn conducator al echipei din Cornu (sau Brebu) daca d-vs ma vedeti in calitate de suporter care se duce in galerie doar pentru a refula impotenta altora si a sprijini spiritul de turma va inselati amarnic. Te-as ruga sa mai recitesti incaodata articolul, si ceea ce am scris eu.
    Intamplator sunt prieten destul de bun cu Adi, baiatul de caracter pe care il aduceti d-vs in discutie si pot spune ca eu cunosc foarte bine motivele lui si ale altora care au plecat de la Petrolul (si pot spune ca nu a mirosit nimic putred ci doar a considerat ca pentru el si familia lui este mai bine asa). Diferenta dintre noi, este ca dumneata doar presupui si iti dai cu pararea, iar eu stiu motivele din gura lui! Asa ca inca odata va inselati.
    Referitor la Deaconu, fiind arbitru cred ca stiu mai multe decat dumneata, ca si conducator, si cat am fost arbitru nu am primit niciodata vreun ordin ca trebuie sa castige o echipa sau alta si am fost delegat la foarte multe jocuri considerate cu miza promovare / retrogradare / finale de juniori / jocuri din cupa Romaniei din fazele superioare. NICIODATA!
    Titel

    RăspundețiȘtergere
  5. Bine d-le Titel cum ziceți d-voastră. Dar de Deaconu nu aveți dreptate. Eu urez bafta echipei Petrolul și sa o vedem acolo unde e locul adică în div A dar e greu, foarte greu. Și asa de final chiar nu am nicio legătură nici cu Cornu nici cu Brebu. Bafta

    RăspundețiȘtergere
  6. Toate cele bune!
    Speram sa va fi ghicit!

    RăspundețiȘtergere